Разклатете мартинито – Джеймс Бонд ще звучи през юли в Летния театър

1
116
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Това лято харизматичният Агент 007 ще покори Бургас. Не, не очакваме пристигането на някой от чаровните актьори, изиграли ролята на героя на Иън Флеминг – Джеймс Бонд. Но очакваме най-култовите парчета от саундтрака на 25-те излезли до този момент филма да зазвучат на сцената на Летния театър.

Проектът е на Софийската филхармония. Под диригентската палка на маестро Найден Тодоров ще бъдат изпълнени 12 титулни песни, преработени със  направeни симфонични аранжименти, различни от оригиналите, което ги обединява в един обемен и внушителен симфоничен концертен звук.

Концертът ще се състои в разгара на снимките на 26-тия филм за Джеймс Бонд – на 8 юли, от 20:00 часа. Заедно с песните в програмата на концерта ще звучат и две симфонични сюити с теми от филмите зз него, включително и оригиналната тема за Бонд, написана от композитора Монти Норман за “Доктор Но” (първият филм от поредицата) и още тогава получила световна популярност.

В концерта ще участват звездите от поп сцената Милица Гладнишка, Рут Колева, Ягода Тренева, Криста, Боби Косатката и Живко Станев, с диригент Найден Тодоров.

Билетите вече са в продажба в мрежите на Еventim и Grabo, а от 4 юни и на Лятна каса “Часовника”.