Пациентка обяви Борисов за „най-свестния политик в света“

1
107
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

„Много ви обичам. Снимката ви е вкъщи“ – с тези думи пациентката от УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив Пенка Римпова се хвърли към премиера Бойко Борисов при излизането му от болницата.

Охраната се опита да отстрани жената, но тя напираше към министър-председателя.

„Искаме да държите за младите. Внук ми е строителен инженер и работи в София, внучката учи медицина. За младите дръжте, уважавайте лекарите и учителите. Вие сте най-свестният политик на света“, каза Римпова.

„Чакай, ще кажат, че аз съм те извикал“, усмихна се Бойко Борисов и й благодари.

Днес премиерът инспектира обновената клиника по анестезиология и пребазираната клиника по неврология в Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив. С инвестициите клиниката по нервни болести получи възможност за бърза комуникация със Спешното отделение, а отделните болнични структури – възможности за ефективно взаимодействие. В 13-етажната сграда са подменени и всички асансьори. Голяма част от средствата, необходими за финансиране на цялата инвестиция, се осигуряват поетапно от собствените приходи на лечебното заведение.

„Разпоредил съм доктори, санитари и сестри да си получават заплатите. Оттам нататък прокуратурата и службите да ги разнищват и да си отидат на мястото, за където са, ако са корумпирани“ – заяви премиерът  след като разгледа обновените клиники.

„Има болници, чиито директори си гледат работата като мениджмънт,  и други – като Враца, там сложили частна болница в двора със скъпи пътеки. Евтините пътеки и задълженията пък – в държавната болница. Така не може да продължава“, отсече Бойко Борисов.

По думите му за здравеопазването се дават достатъчно пари. Преди 10 години са били 1 млрд. лв. , а в последните 7 г. – по 4 млрд.  Тази година пък са с половин млрд. повече от м.г.

„При такова огромно финансиране, да говорим, че няма пари за здравеопазването, е грехота“, посочи Борисов.

Той отказа да отговоря на въпроси на медиите за посещението си в Москва, а за новоизбрания кмет на с. Галиче от ГЕРБ заяви, че не го познава.

Премиерът се отправи към „Асеновградско шосе“, за да види докъде вървят строителните работи с удвояването му.