Ще пусне ли Кока-Кола алкохолна напитка в Япония?

1
213
Добави коментар

Според френския вестник „Le Figaro“, Coca-Cola е решила да започне производството на коктейл Lemon-Do с ниско съдържание на алкохол. Първите продажби ще започнат в Япония на остров Кюшу. Един бутилка от 350 мл ще струва $ 1,4.
Производителят на безалкохолни напитки Coca-Cola за първи път от 125 години на своето съществуване ще пусне алкохолна напитка. Това е ниско-алкохолна газирана напитка. Компанията е забелязала бързо нарастващата популярност в Япония на Chu-Hi – газирани напитки с различни вкусове, в които се добавя местна алкохолна напитка shochu, като съдържанието на алкохол варира от 3% до 8%.

Хорхе Гардуньо, ръководител на японската поделение на Coca-Cola, нарича решението на компанията „скромен експеримент в специфичен пазарен сегмент“. „Досега не сме експериментирали с нискоалкохолни напитки, но това е пример за това как търсим нови възможности извън нашата традиционна дейност“, е казал Гардуньо.

Той също така казва, че тази напитка е малко вероятно да се продава извън Япония. В Япония Chu-Hi се счита за алтернатива на бирата и е особено популярна сред жените. Питието вече е произведено от японските пивоварни гиганти Kirin, Suntory и Asahi.

Кока-Кола, забелязвайки, че по-младото поколение е сериозно за здравето си и съответно купува по-малко газирани напитки с висока концентрация на захар, придобива компании, които произвеждат бутилирана вода и чай в продължение на няколко години. През ноември анализаторът на Wells Fargo Бони Херцог каза, че „Кока-Кола“ може да влезе на пазара на алкохолни напитки, особено „в сегменти от премиум пазар на безалкохолни напитки за възрастни“.

Ниско алкохолни напитки с плодови аромати, известни като alkopop, като Hooch, Reef, Smirnoff Ice или Bacardi Breezer, стават популярни от 90-те години на миналия век. Някои обаче се опасяват, че такива напитки ще приучат младите хора да консумират алкохол в големи количества.