Двама загинали на музикален фестивал в Портсмут

1
163
Добави коментар

Двама души загинаха, а трети е в критично състояние, след като най-вероятно са употребили наркотици в първия ден на музикален фестивал в Ню Хемпшир, съобщава BBC, цитирано от БГНЕС. Общо 15 души са били приети за една нощ по време на фестивала „Mutiny“ в Портсмут. Жена на 18 г. и мъж на 20 г. са загинали още на фестивала. Други двама други остават в болница.

Организаторите отмениха по-нататъшните събития, предвидени във фестивала, „като предпазна мярка за безопасност“. Говорител на болницата „Куин Александра“ съобщи, че някои от настанените за лечение хора са имали симптоми, свързани с „наркотици“. Не може да се потвърди дали всичките 15 случая обаче са вследствие употреба на дрога. Заключението на лекарите е: „злоупотреба с опасно вещество със силно действие или лоша партида медикаменти“. Лиъм Блеър от Саутхемптън е един от хилядите участници във фестивала, прибрали се вкъщи по-рано от предвиденото след анулиране на събитието. Той сподели, че закриването на фестивала е „респектиращо“ решение, с оглед на настъпилата атмосфера на „шок“, след като новината за смъртта на младежите се е разпространила. „Просто не очаквахме това да се случи на толкова млади хора“, каза той.

17-годишната Софи Уилкинсън пък разказа, че много фенове са останали „ядосани и разстроени“ от решението за ранно закриване на фестивала. Повече от 30 000 души са присъствали на фестивала, който се провежда от 2013 г. насам. Миналата година полицията в Хемпшир призова за увеличаване на минималната възраст на участниците във фестивала, след съобщения за сексуални оргии, употреба на наркотици и сбивания. Властите поискаха от градския съвет в Портсмут да забрани посещението на участници под 18-годишна възраст в опит да се намали престъпността. Призивът бе по повод постъпили доклади, че деца, навършили 13 години, имат право да присъстват. Организаторите отказаха, с обяснението, че „участията са направени с предварителна резервация“. Двудневният фестивал включва музиканти и изпълнители на електронна музика и хип-хоп. Крейг Дейвид и Шон Пол бяха сред големите имена, поканени за участие.

 

https://www.actualno.com/europe/dvama-zaginali-na-muzikalen-festival-v-portsmut-news_676610.html