Кубрат Пулев излиза сраещу Дилиън Уайт на 18 август в София | Temaonline.bg

1
169
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

КАТЕГОРИЯ СВРЪХТЕЖКА
Кубрат Пулев излиза сраещу Дилиън Уайт на 18 август в София
Двубоянт може да се състои в Зала „Армеец“ пред 15000 зрители, но ако има по-голям интерес има шанс да се организира и на стадион „Васил Левски“ през 30 000 зрители

29 Май 2018 10:26
0

принтирай

|

текст

Вече има спомената конкретна дата за двубоя между Кубрат Пулев и Дилиън Уайт, който трябва да излъчи официален претендент за световната титла – звание, което в момента е притежание на Антъни Джошуа.Кубрат Пулев потвърди информацията, че срещата най-вероятно ще се проведе в България, а като дата той посочи 18 август.

Двубоят може да бъде изигран на „Арена Армеец“, където през декември 2016 година Пулев събра 15000 зрители, но и на стадион „Васил Левски“, който има капацитет за 30 000 души. блъсъкът между двамата е насрочен за месец август, а победителят от него ще си уреди мач с Антъни Джошуа за 4 от общо петте му пояса в тежка категория, притежание на англичанина.

Пулев вече веднъж се боксира пред родна публика, като през 2016 г. година победи Самюел Питър в „Арена Армеец“ пред 15 хиляди зрители.

Големият интерес към срещата е убедило промоутърите да направят следващата битка на Кубрат на стадион „Васил Левски“, където се очаква да присъстват почти 50 хиляди фенове.

Ако идеята се осъществи, това ще е прецедент за България – боксов мач да се проведе на футболен стадион.