Драгнев: Всички валидатори ще заработят до края на месеца

1
159
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Днес Общински съвет по предварителна програма трябваше да гласува докладите за финансовото състояние на общинските дружества. Една обаче бе темата на дебатите – състоянието на фирмата превозвач “Бургасбус” и загубите, които предприятието търпи към този момент.

От ръководството на фирмата и от Общината се зарекоха, че превозвачът ще завърши годината на печалба. Освен това предстоят нови промени в графиците и линиите, които ще бъдат прецизирани след окончателното инсталиране на електронните валидатори и преглеждането на пътникопотока.

”До края на месеца всички валидатори вече ще работят. След това ще пристъпим към поетапното намаляване на персонала”, обясни шефът на “Бургасбус” Петко Драгнев и посочи, че идеята е да няма сътресения както в обслужването, така и в масовото освобождаване на граждани, които ще отидат на борсата.

В рамките на дебатите стана ясно, че дружеството вече преминава към печалба, след тежката финансова 2017-а. Диян Димов от ГЕРБ посочи, че причината за това е качеството, което се вдигнало неимоверно миналата година. Инж. Драгнев допълни картината като поясни, че дружеството няма непокрити задължения нито към държавата, нито към кредиторите си.

Зам.-кметът Красимир Стойчев посочи, че част от загубите са само на документи, тъй като Общината закупила голяма част от новите автобуси, а фирмата превозвач трябвало да плаща наем за тях. Другото тежко перо в бюджета била поддръжката на тези автобуси, чиято гаранция е изтекла.

Темата продължи да вълнува съветниците близо час, въпреки широките дебати от въвеждането на новата транспортна схема, досега. Това накара и кметът Димитър Николов да се намеси с думите “Аз искам да се оплача. Не мога да се срещна с директора на Бургасбус, защото той е постоянно привикан при Вас”.