Прокуратурата повдигна обвинения срещу тираджията, помел бургаско семейство на „Тракия“

1
114
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинение на шофьора, причинил тежка катастрофа на АМ “Тракия”, при която загинаха бременна бургазлийка и съпругът й. Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено в съда искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Случаят се разглежда като “особено тежък”. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от 5 до 20 години и лишаване от право да управлява МПС, посочват от Държавното обвинение. Към момента конкретните причини за инцидента не са установени.

Обвиняемият е бил тестван на място за алкохол с техническо средство, като  пробата е била отрицателна. Взета му е кръвна проба, която се изследва за наркотични вещества. По делото се разпитват свидетели, назначени са съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи. Разследването продължава.

Припомняме Ви, че 34-годишните бургазлии пътували към столицата за медицински преглед, вероятно във връзка с напредналата бременност на жената. Инцидентът се случил в следобедните часове в понеделник, когато товарната кола навлязла в насрещното платно, където пътувала двойката.