Египет дава Рамос на съд за €1 млрд. | Temaonline.bg

1
179
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Известният адвокат от Кайро Басем Уаба обяви, че завежда иска срещу капитана на „Реал“ – Мадрид Серхио Рамос (32) заради умишлено грубата му игра срещу нападателя на „Ливърпул“ и звезда на египетския футбол Мохамед Сала (25).

В разговор за ТВ-канал „Sada Elbalad“ Уаба обясни: „За мен няма съмнение, че Рамос умишлено контуци Салах, това е било неговото намерение и той трябва да понесе възмездие заради това. Аз внесох иск в съда и съм изпратил жалба до централата на ФИФА в Цюрих. 

Той обясни също така: 

„Сумата, която поисках е компенсация за физическите и психически травми, които Рамос нанесе на Салах и на целия египетски народ“.

Той е приложил като веществено доказдателство още един епизод от мача, който може и да е останал незабелязан за милионите зрители, но при който Рамос удря с лакът също в игрова ситуация вратарят на „Ливърпул“ – уж неволно. Но го назелва в главата. По-късно Лорис Кариус прави две невероятно (и необяснимо) глупави грешки, които донесоха  титлата на испанския отбор. 

 

 

След това Салах на два пъти се оказа на тревата след нараняване в рамото, като вторият път контузията се оказа фатална и египтенинът бе принуден да напусне игра със сълзи на очи.

 
 

След мача Рамос осъзна, че за пореден път си е навлякъл гнева на милиони фенове по света и се опита да се оправдае с туит: 

„Понякога футболът ти се разкрива откъм най-хубавата страна, но понякога откъм най-лошата. Ние преди всичко сме колеги-професионалисти. Оправяй се, Салах. Бъдещето те очаква. 

El fútbol te enseña la cara más dulce a veces y la más amarga otras. Ante todo somos compañeros. Pronta recuperación, Salah. El futuro te espera.||Sometimes football shows you it’s good side and other times the bad. Above all, we are fellow pros. #GetWellSoon @MoSalah