Григор Димитров продължава след инфарктен мач | Temaonline.bg

1
186
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Григор Димитров победи американеца Джаред Доналдсън с 3:2 гейма и продължава участието си на „Ролан Гарос“. След 4 часа и 20 минути игра Димитров се наложи над 21-годишния Доналдсън с 6:7, 6:4, 4:6, 6:4, 10:8.

Мачът беше инфарктен и това се дължеше на волята на Доналдсън, който просто не искаше да се предаде. Двамата еднакво заслужаваха победата, но по-добрата физическа подготовка и класата на световния №5 си казаха думата.

 

Amazing game #Donaldson #Dimitrov #RG18 #RolandGarros pic.twitter.com/cmgyl2qKif
— memyselfandI (@KMathioudaki) May 30, 2018

 

Двамата бяха твърде равностойни и това се изразяваше в числово измерение в геймовете. Размениха си по два пробива в първия сет, но американецът взе тайбрека със 7:2 точки.

Григор обаче бе по-убедителен във втория сет и благодарение на ранен пробив го затвори с 6:4.

Третата част се разви по кошмарен начин. Двамата взимаха лесно подаванията си до 5:4 за Доналдсън, когато Григор се пропука в последния момент и изостана с 1:2 сета.

Сценарият от втория сет обаче се повтори и българинът отново проби рано, за да вкара мача в решителна пета част.

А за нея може да се направи холивудски филм. Той няма да е най-интересният, защото до 7:7 гейма нямаше нито една възможност за пробив.

 

Jared Donaldson plays an underarm serve after suffering from cramp#RG18 pic.twitter.com/ziU8HrznQt
— Eurosport UK (@Eurosport_UK) May 30, 2018

В края Доналдсън едвам ходеше заради болки в бедрата, тъй като това е вторият му пореден петсетов двубой. Бе пробит за 7:8, но отнякъде намери сили и изравни. Последва нов пробив и той вече бе решаващ. Григор затвори с 10:8 за най-трудната си победа на „Ролан Гарос“.

Американецът, който е №57 в ранглистата, в края дори изпълни на два пъти сервис под глава и в единия случай изненада съперника си.

Изобщо в този мач имаше всичко – страхотни уинъри, красиви разигравания, куп двойни грешки на Григор и 17 аса от негова страна.

Българинът заби 67 уинъра и направи общо 49 непредизвикани грешки. Статистиката за точките е красноречива за драмата: 176 са те за Гришо срещу 170 за съперника му.

 

Battle-TestedNo.4 seed @GrigorDimitrov holds strong, topping Jared Donaldson 6-7(2) 6-4 4-6 6-4 10-8 after 4 hours, 19 minutes.#RG18 pic.twitter.com/slz9z8mhUm
— Roland-Garros (@rolandgarros) May 30, 2018

 

В третия кръг на „Откритото първенство на Франция“ Григор Димитров ще играе срещу Фернандо Вердаско, който отстрани аржентинеца Гуидо Андреоци с 6:3, 6:2, 6:2.

Гришо успя да го победи през март на турнира в Индиън Уелс.