Тръмп разговаря с Ким Кардашиян за затворите

1
111
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Риалити-звездата Ким Кардашиян посети Белия дом вчера следобяд, за да обсъди с президента Доналд Тръмп и неговите съветници съдбата на осъдена на доживотен затвор жена –  съобщи BuzzFeed. 

Кардашиян искала да разговаря с Тръмп и да го помоли да помилва 63-годишната Алис Мари Джонсън, която от 20 г. е зад решетките и няма право да моли за помилване.

Тя се видя с президента Тръмп в Овалния кабинет на Белия дом и срещата им продължила около час.

Кардашниян пристигна в Белиям дом с черен костюм, а цвят на визията ѝ придаваха жълти обувки на висок ток.
 

 

Ким Кардашиян е разбрала за историята на 63-годишната Алис Мари Джонсън от документално видео за нея в интернет през 2013 г. От този момент нататък тя се заела с казуса на осъдената, като натоварила със задачата своите адвокати.

Жената е осъдена на доживотен затвор заради престъпление с наркотици и вече 20 години е зад решетките. Това е единственото провинение на Джонсън и според риалити звездата тя не заслужава толкова сурово наказание.

Във видеото Джонсън обяснява, че тя била принудена да стане част от банда за разпространение на наркотици в много тежък момент от живота си – след развод, останала сама с две деца и след смъртта на едно от децата й. След като загубила и работата си, тя нямала друг алтернатива и се съгласила да припечелва, като продава дрога.

След като била арестувана тя признала вината си, разкаяла се, но въпреки това й дали доживотна присъда – която тя не заслужавала.

В затвора тя започнала да пише пиеси, които поставяли в затворническия театър, освен това била ръкоположена за свещеник. И се превърнала в символ на борбата за отмяна на неадекватно тежките присъди на провинени, ангажирани с ненасилствени нарко-престъпления. Така тя станала главен герой на видео на Съюза за граждански свободи (Civil Liberties Union – ACLU), който оглавил тази битка за промяна в законодателството. 
 

Alice Marie Johnson has been in prison for 21 years for a first-time, nonviolent drug offense. pic.twitter.com/VFe29D2ve8
— Mic (@mic) October 23, 2017

 

Първоначално Кардашиян и адвокатът ѝ Шон Холи трябвало да се срещнат с група служители на Белия дом и със зетя на Тръмп и негов старши съветник- Джаред Къшнър. Впоследствие станало ясно, че те ще имат възможността да се говорят и с президента.

Не е ясно точно за какво са разговаряли и дали има решение за съдбата на Алис Джонсън, но й двамата споделиха, че са доволни от срещата. 

 

Президентът на САЩ публикува снимка с риалити звездата в профила си в Twitter, като написа, че срещата им е била страхотна.