Алисон, Облак, Доннарума, Бътлънд

6
251
Добави коментар

Отборът на „Рома“ желае да преговаря с „Ливърпул“ за своя вратар Алисон и определи цена за своята звезда от 90 милиона евро.

„Ливърпул“ отправиха преди запитване за 25-годишния бразилец и все още имат интерес към него, но „червените“ също така обмислят възможността да подпишат с вратаря на „Атлетико Мадрид“ Ян Облак, който също е на 25 години.

Облак има в момента клауза за откупуване от 100 милиона евро, като сегашните му работодатели искат да удвоят тази сума, като в същото време предложат на футболиста значително увеличение на заплатата му с надеждата, че мърсисайдци ще прекратят интереса си към него.

Преди няколко дена изпълнителният директор на „Атлетико“ Мигел Анхел Хил коментира: „Той иска да остане с нас, и ние искаме той да остане.“

„Ще се опитаме да увеличим клаузата му за откупуване.“

Според източници, близки до „Ливърпул“, мениджърът на „червените“ Юрген Клоп предпочита в момента Облак пред Алисон, но ако се опита да привлече някой от двамата, това ще бъде повлияно от редица фактори. Цената определено ще бъде проблем, както е желанието на клубовете да преговарят за сделка. „Реал Мадрид“ наблюдават Алисон от няколко месеца насам, което също може да се окаже проблем за „Ливърпул“.

„Атлетико“ и „Рома“ твърдят, че не искат да продават, като се очаква мърсисайдци да срещнат повече съпротива от страна на испанския клуб. Въпреки че „Рома“ изглеждат, че имат желание за преговори, те не искат да обсъждат сделката преди световното първенство. Официалните лица на бразилския национален отбор по футбол казаха на Алисон и неговите представители, че няма да толерират каквото и да е било разсейване преди и по време на световното първенство, така че „Ливърпул“ може да изпитат затруднения да напреднат в преговорите за Алисон Бекер.

Друга опция за „Ливърпул“ е вратарят на „Милан“ Джанлуиджи Доннарума. Агентът на 19-годишния футболист Мино Райола иска да осъществи трансфер в посока „Анфийлд“, след като „Милан“ не успяха да се класират за „Шампионската лига“. Има клауза в договора на играча, която му позволява да напусне „Сан Сиро“, но Доннарума не желае да напусне „Милан“ на всяка цена. Ако той е наличен за трансфер, ще струва значително по-малко от Облак или Алисон.

„Ливърпул“ се надяваха да привлекат Джак Бътлънд, който да замести Симон Миньоле, но заради гафовете на Кариус на финала на „Шампионската лига“ не е ясен статусът на този трансфер. Изглеждаше, че Клоп иска да наложи Кариус и да привлече Бътлънд, но след като бъдещето на Лорис Кариус е неясно, „Ливърпул“ трябва да адресират наново въпроса с вратарите.

Очаква се Миньоле да напусне, Кариус може да го последва или да остане само за подкрепление на „Анфийлд“, като третият избор на Клоп в лицето на Дани Уорд също може да се раздели с „Ливърпул“.

Коментари