Крава-беглец от ЕС е застрашена от евтаназия

1
106
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ТОЗИ ЛУД, ЛУД СВЯТ
Крава-беглец от ЕС е застрашена от евтаназия
Пенка минала без виза в Сърбия и след 14 дни се върнала обратно, сега я обвиняват в „дезертьорство“

31 Май 2018 21:41
0

принтирай

|

текст

Кравата Петка бе обявена за нарушител на границата, след като избяга от България в Сърбия, а след като след 14 дни се върна обратно, властите поискали от стопанина й да я умъртви – съобщи bTV.

Пастир извел на паша животните на около 20 км от границата със Сърбия в Кюстендилско, кравата Пенка се отклонила и минала без виза в Сърбия, вървяла 40 км и се върнала в България след 14 дни. Според собственика й Иван Харалампиев тя е турист. Седмица след като я изгубил, Иван получил обаждане от сръбската полиция – казали му, че Пенка е намерена в Босилеград. Познали я по ушната марка. И Иван отишъл да си я прибере.

На границата обаче му забранили да я върне в страната и извикали ветеринарните власти.

„Тази крава ходи на разходка, на туризъм до съседна Сърбия. Свободна си отиде в Сърбия, на връщане от Сърбия я изкарват, че е дезертьорка“.

„Тази крава минава, дебело подчертавам, през Олтоманци, през границата, през бариерата, през митничари, през полицаи, които не я отразяват никъде в нито един документ. Тя е туристка. Всеки турист ли, който ходи, трябва да бъде убит? И е бременна плюс това в 6 месец и не може да я убият и да не видим рожбата и всичко“, възмущава се стопанинът.

Аз им казах, че който дойде да я умъртви, ще го гръмна тук, ето, казвам го! 

Вече на родна земя, Иван получил уведомление от инспектори по храните, че по закон животното подлежи на приспиване. Твърди, че кравата е много притеснена и даже е плакала…