Приключиха матурите по желание

1
276
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Приключиха матурите по желание. Днес се състояха последните изпити от настоящата майска сесия за зрелостниците. Общо 39 абитуриенти се явиха в последния ден от кампанията. 11 писаха по история, а 29 – по химия.

Резултатите ще бъдат обявени до 13 юни 2018 г. Младежите, които не са успели да се явят, или не са се “преборили” с изпита, ще имат втора възможност наесен. Сесията август–септември започва с държавния зрелостен изпит по български език и литература, който ще се проведе от 8.00 часа на 28 август 2018 г. На 29 август ще бъде вторият задължителен зрелостен изпит по предмет по избор. Изпитите по желание са в периода 30 август – 5 септември.

С оценките от държавните зрелостни изпити завършилите средно образование младежи могат да кандидатстват във висши училища. Информация за признаване на резултатите от държавните зрелостни изпити в кандидат-студентската кампания 2018 в акредитираните висши училища в България може да се намери на страницата на МОН.

За начина на балообразуване зрелостникът следва да потърси информация от съответното висше училище, в което е избрал да кандидатства.