Пия по половин лъжичка сутрин и не мога да се нарадвам на себе си: кантарът лети надолу и кожата ми се изчисти!

1
175
Добави коментар

Много популярна подправка, изключително полезна за здравето, е куркумата.

Оказва силни противовъзпалителни, антиоксидантни и подмладяващи свойства. Тази фантастична подправка може да ви помогне в лечението на много и различни заболявания. Всички знаем, че основният компонент, на който се дължат всички тези преимущества, е куркуминът. Неговите удивителни свойства са били доказани в повече от 7000 публикувани научни статии. Затова вода с куркума всъщност е лечебна напитка. За приготвянето е достатъчно да добавите прах от куркума в предварително подгрята вода и добре да размесите.

И това е интересно:  Тази чудотворна напитка е убиец на мазнини! Опитайте и няма да съжалявате!

1. Облекчава симптомите на артрита. Куркуминът е много по-активен от диклофенака, който както знаем е нестероидно противовъзпалително лекарствено средство при това заболяване – за лечение на болката и отоците по ставите.

2. Преустановява диабет 2 тип. Изследване, проведено в Обернския университет, показва, че добавките от куркума могат да спомогнат за обръщане на процесите при диабет.

3. Бори се с възпаленията. Много заболявания са резултат от хронични възпаления. Тази подправка притежава мощни противовъзпалителни свойства и се бори с възпаленията дори по-добре от някои противовъзпалителни препарати.

loading…