Кога да използвам капки за очи?

1
215
Добави коментар

Какво ми става на очите? Не виждам ясно. Гъделичкат ме. Какво става? Зачервиха ми се! Ле ле!

 

Зачервени очи.

Усещане на пясък в очите.

Неясно виждане.

 

Това са някой от признаците на сухи очи. Очите ви не са достатъчно овлажнени.

 

 

 

Защо се случва това?

 

Причините са много и е сложно да се открият. Много често само защото сме уморени, не сме пили достатъчно вода или нещо подобно. Когато проблемите продължават, се наричат синдром на сухото око. Смята се за болест на цивилизацията, като инфаркт или диабет. Добрата новина е, че няма фатални последици.

 

Защо има такива усещания?

 

Проблемът е в сълзите, в тяхното количество или качество. Можем да сравним окото с малко басейнче. Ако няма достатъчно дълбочина на водата, контактната леща не плува, не се пързаля по сълзите, а драска роговицата и конюнктива. Те не са подготвени за такова насилие и реагират с аларма, с болка и зачервяване. Същият принцип е когато си нараним коляното падайки. Коляното е червено, усещате камъчета и боли.

 

Защо да използваме капки за очи?

 

Където липсва вода, трябва да се зареди. Няма как. Има различни комбинации от обстоятелства, затова има и различни характеристики на капките. С помощта на вашият очен лекар или оптометрист можете да разберете повече детайли за вашата ситуация и така заедно да изберете най-подходящия продукт. Или сами можете да опитате нещо. Продуктите имат различна свойства. Някои се съсредоточават върху допълване на различни части на сълзите.

Понякога проблема е в материята на контактните лещи, прекалено лесно привлича някоя от съставките на сълзите и по лещите се натрупват отлагания. В такива случаи ви препоръчваме един от нашите продукти, например EASY DAY CLEANER. Той допринася за повторното овлажняване и почистване на всички видове контактни лещи. Идеален за превенция при чувство на сухота и за почистване на отлагания по лещите. Easy Day Cleaner Spray е приложим и при чувствителни очи. Този продукт е във форма на спрей. Между другото, ако вече използвате капки, как ги слагате в очите си? Какъв метод е най-полезен? Моля, споделете. Един вариант е този:

 

 

 

 

Защо задава толкова въпроси?

 

Очният специалист най-вероятно ви разпитва:

 

Колко често в деня усещате дразнене?

В колко часа започва?

С какво се занимавахте, когато започнаха проблемите?

Използвате ли контактни лещи?

Какви са те? Колко са стари?

 

Не се притеснявайте да се замислите малко над тези въпроси. Точно поради много и сложни причини, най-лесният начин да ви помогне  е да ви пита. После ще ви предложи най-доброто решение.

 

Ние сме хора и имаме различни проблеми. Но има различни помагала и решения. Капките за очи, подходящи и за контактни лещи са много качествени продукти, които лесно и бързо премахват неприятностите.

Само опитайте!