Успех: Космическият кораб Союз МС-07 с трима души на борда се завърна на Земята

1
203
Добави коментар
redbul80
redbul80

Детайли

Категория: Последни новини

Публикувана на 03 Юни 2018

Посещения: 16

Кадър от успешното приземяване на кораба „Союз МС-07“ днес, на 3-ти юни. Photo credit : Roscosmos/NASA

3 юни 2018 г. 16:20 ч.

Светослав Александров. Днес в 15:39 ч. българско време в казахстанските степи се завърна успешно космическият кораб „Союз МС-07“. На Земята се прибраха космонавтът на Роскосмос Антон Шкаплеров, астронавтът на НАСА Скот Тингъл и астронавтът на Япония Норишиге Канаи.

Като участници в дългосрочната експедиция 54-55 тримата прекараха в космоса общо 168 дни.

Междувременно на Земята продължава подготовката за изстрелването на кораба „Союз МС-09“. Полетът му е предвиден за 6-ти юни в 14:12 ч. българско време от космодрума Байконур, площадка №1 („Гагарински старт“). На борда на космическия кораб ще пътуват космонавтът на Русия Сергей Прокопиев, астронавтката на НАСА Серина Ауньон-Чанслър и астронавтът на ЕКА Александър Герст. С тяхното пристигане на „Международната космическа станция“, нейният екипаж ще стане отново шестчленен.

И накрая нещо любопитно: днес корабът „Союз МС-07“ се завърна с футболната топка, която беше изпратена в космоса през март с кораба „Союз МС-08“. Очаква се с тази топка да бъде открито Световното първенство по футбол, което ще се проведе в Русия между 14-ти юни и 15-ти юли. 

За повече информация: Роскосмос

http://www.space-bg.org/

http://www.cosmos.1.bg/