Ния от отбора на Иван Лечев спечели „Гласът на България“

1
185
Добави коментар

22-годишната Ния Петрова от отбора на Иван Лечев е големият победител в петия сезон на музикалното риалити „Гласът на България“. Тя си тръгна с наградата от 50 000 лв и авторско парче от Вида Пиронкова, писано специално за предаването.

На финала Ния трябваше да се справи с конкуренцията на Виктория Динкова от отбора на Поли Генова, но безупречното ѝ изпълнение на нежното „Make You Feel My Love” я коронова за победител без проблем.

Тя стартира вечерта с интерпретация на класиката на Джо Кокър – „With a Little Help from My Friends“ и буквално наелектризира публиката с дуетното изпълнение на „По-полека“ за което към нея се присъедини не само треньорът ѝ Иван Лечев, но и колегите му Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. След края на песента менторът заяви, че иска Ния да участва и в някой от предстоящите концерти на бандата.

„Аз съм спокоен, щастлив и горд, че имам артист от световна класа в отбора си”, каза Иван Лечев минута преди водещите Павел и Венци Венц да отворят плика с вота на зрителите и да обявят победителя.

Той самият запази короната на треньор-победител, след като за втора поредна година подготвя победител в предаването. Миналата година Радко Димов от неговият отбор грабна статуетката и големия чек. Именно Радко излезе на сцената за да награди Ния, а Лечев с усмивка отстъпи короната си, на своята ученичка.

Краят бе поставен с изпълнението на Ния Петрова на първия готов сингъл, подарен ѝ от шоуто.

Ния e момичето с уникален и много характерен тембър, който според Графа може да разбие статуквото на българската музика. Тя е на 22 г. от София и е трудов терапевт –  работи с хора с интелектуални затруднения.

От малка се занимава с музика, но няма музикално образование. На кастингите на тъмно се яви с „Take Мe Тo Сhurch”, като на изпълнението се обърнаха и четиримата треньори.