3 стъпки към лесно почистване на тавана

1
171
Добави коментар

Таванските помещения изискват доста грижи от наша страна, а често стоят занемарени

Жилищата, които разполагат с тавански помещения, са многофункционални, въпреки че собствениците им рядко имат време да се грижат за тях.

Ако до сега не сте пригодили тавана за стая за игра за децата или за работен офис, вероятно той се използва предимно за склад. Обаче трупането на вещи си има своя минус – трябва периодично да се прави разчистване и нова подредба.

Рано или късно ще ви се наложи да се погрижите за този кът от дома си, колкото и да сте склонни все да го оставяте на заден план.

Почистете лесно тавана с тези съвети:

• Професионална фирма

На практика това е най-удобното решение, което е и за предпочитане, особено по отношение на цена и изгубено време. Ще заплатите за услуга, която ще бъде извършена от подготвен екип, оборудван с нужните приспособления за целта. Старанието им е гарантирано, ако се доверите на реномирана фирма с отлични препоръки. Резултатите несъмнено ще са повече от добри, а за вас ще остане удоволствието да погледнете с други очи на тавана. Може би вече е настъпил моментът да го превърнете в кът за релакс.

• Семейна офанзива

Нали знаете, уикендите и отпуските на мнозина са за това – да чистят и изхвърлят ненужните вещи. Ако сте готови да поемете това предизвикателство, поне разпределете задачите между всички членове на семейството. Така работата ще бъде свършена за кратък период и няма един да недоволства, че се е нагърбил с непосилен ангажимент. Може да включите дори и децата в мисия „таван“. Нека те да отнесат торбите с боклук до контейнерите за смет, да забършат с парцал натрупания прах, да проверят дали старите им дрехи или играчки изобщо са им нужни и т.н.

• Кварталните „дежурни“

Във всеки район има хора, които обикалят битовите кофи и търсят начин да припечелят допълнителен лев. Някои от тях се движат с каруци и дори ще натоварят изхвърленото от вас. Те с радост ще се отзоват на поканата ви, ако решите да доверите почистването на тавана си на тях. Разбира се, че това е риск, но ако не се страхувате, разяснете им подробно какво се очаква от тях и ги оставете да действат. Желателно е обаче да стоите до тях и да следите какво точно се случва във всеки един момент. Така ще си спестите оправдания за нещо несвършено, а и ще бъдете нащрек за евентуални кражби.