До 15 юни приключва ремонтът на „Тракия“ и разширението на пътя Бургас – Слънчев бряг

1
126
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

До 15 юни ще завърши ремонтът на 22-километровия участък от магистрала „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора. Това съобщи при посещението си в Шумен днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. В отговор на въпрос на представители на медиите той информира, че в същия срок ще приключи и изпълнението на проекта за разширяване на пътя Бургас – Слънчев бряг в участъка Поморие – Ахелой и обходния път на Ахелой.

До 21-22 юни ще завърши ремонтът на 10 км от АМ „Хемус“ в района на с. Невша, за да се осигури нормалното преминаване през най-активния туристически сезон. Дейностите там ще продължат през есента. По магистралата се ремонтират три тежки съоръжения, като работата по мостовете „Ечемишка“ и „Витиня“ е по основите им. През тази година ще бъдат ремонтирани и още няколко пътни трасета в Област Шумен – около 30 км по преминаващи през Никола Козлево участъци и 12 км между Нови пазар и разклона за с. Енево, който е алтернативен на магистралата, информира регионалният министър.

До края на месец юли може да стартира частично строителството на участъка между пътните възли „Буховци“ и „Белокопитово“ на АМ „Хемус“. По цялата дължина на трасето работа ще започне най-късно през месец септември. До тогава ще се провеждат процедурите по отчуждаване на засегнатите от строителството имоти, каза министърът и допълни, че до година и шест – седем месеца изграждането на тези 16,3 км ще бъде завършено.