Предимства на Летище Отопени, Букурещ

28
548
Добави коментар

Международното летище на Букурещ Хенри Коанда е едно от двете летища на румънската столица. То е най- голямото летище в Румъния, обслужващо 67 международни дестинации и 9 вътрешни. По- известно е със старото си име – летище Отопени, на името на най- близо разположеното градче Отопени, Румъния. От 2004 година, е применувано, в чест на известният физик и инженер Хенри Коанда – пионер на модерната авиация в Румъния. IATA кодът на летището е OTP.

Това е най- натовареното летище в Румъния, обслужващо над 3 млн. пътници годишно. То е напълно оборудвано с най- съвременни удобства и предлага услуги с високо качество. Летище Отопени е и основна база и седалище на националната авиокомпания на Румъния TAROM. Обслужва полетите на различни авиолинии включително и на Aeroflot, Air France, Alitalia, Austrian Airlines, British Airways, KLM, LOT, Lufthansa, Olympic Air, Swiss, Turkish Airlines и др.

 

Летище Отопени в Букурещ е все по – предпочитано от жителите на град Варна и региона заради следните предимства:

 

1. Малки размери и лесно ориетиране на територията на летището:

Летището не е много голямо и има само един терминал, така че полетите с прекачване са много удобни, защото не се налага смяна на терминал и пътуване в самото летище. Все пак е препоръчително да сте на летище около 2 часа преди полета, като за граждани на ЕС процедурите са сведени до минимум. На територията на летището има магазини, кафенета, чакални и параклис, както и различни услуги: информация, поща, телефон, банка, банкомати, обмяна на валута, VIP услуги, Wi-fi интернет, коли под наем, таксита и др.

 

2. Разположение на Летище Отопени:

Международното летище на Букурещ е разположено само на 16 км от столицата на Румъния, на 290 км от град Варна и на 410 км от София. Отопени е удобно и за много българи, особено за живеещите в Източна България, тъй като е на по- близко разстояние от Летище София.

 

3. Удобни полети от Букурещ:

Освен местоположението, друго предимство на румънското летище са полетите до дестинации, до които няма директни линии от България, както и нискотарифните полети, за които, ако закупите билети от по- рано, можете да пътувате много изгодно. Много често полетите от и до Букурещ са много по- евтини от тези от Варна или София.

 

4. Удобен транспорт до Летище Отопени с A2Z Transfers:

Още една причина да изберете Летище Хенри Коанда, Букурещ е удобството на ежедневният транспорт от и до Варна. Пътуването е около 4 часа с лицензиран превозвач и комфортни автомобили. A2Z Transfers изпълнява ежедневни споделени трансфери от Варна, Добрич и Шумен по предварително определено разписание. Цените са съвсем достъпни 😉 Не е нужно да търсите междуградски автобуси, таксита или паркинг, нито да шофирате сами. За Ваше удобство можете да изберете индивидуален трансфер, при който Вие задавате часа и мястото на тръгване, изцяло съобразени с Вашия полет.