Русия е готова за приеме Световния шампионат по футбол 2018.

1
219
Добави коментар

Кметът на Москва Сергей Собянин е казал днес, вторник, 5 юни, че руската столица е напълно готова за домакинството на Световния шампионат по футбол 2018 г., който ще се проведе в Русия. Метрополисът ще приеме 12 от 64 мача на световното първенство. На стадиона „Лужники“ ще се състоят седем футболни срещи, включително откриването и финалите. На стадион „Открытие Арена“ ще бъдат четири от мачовете в груповата фаза и 1/8 финалите.
На свой ред, ръководителят на отдела за спорт и туризъм Николай Гуляев, на заседание на президиума на кабинета на министрите на Москва е заявил, че са избрани шест футболни игрища за тренировките – по три за всеки стадион. Отборите ще са настанени на територията на кварталите Троицки и Новомосковски в Нова Москва и в Подмосковието.

Най-малко 8,700 специално обучени доброволци ще работят за Световното футболно първенство. Основата на корпуса е съставена от доброволци, преминали обучение в турнира за Купата на Конфедерациите, които ще говорят английски за комуникация както с играчите, така и с феновете, които идват на шампионата за да насърчават любимите си отбори.

По отношение на медицинските грижи, основната клиника за играчи, съдии, представители на ФИФА и особено важни гости е Болница „Клиниката на Боткин“. Ще има 32 стационарни пункта, 55 мобилни бригади и 600 медицински работници. Културната програма на шампионата включва над 70 събития, включително изложби, фестивали и панаири, а основното събитие ще бъде фестивалът на фенове на ФИФА.

Световната купа по футбол ще се проведе в Русия от 14 юни до 15 юли. Световно първенство по футбол ще се проведе на 12 стадиона в 11 града, включително Москва, Санкт Петербург, Сочи, Казан, Нижни Новгород, Саранск, Самара, Ростов на Дон, Волгоград, Калининград, Екатеринбург.