Професионални семена на зеле Адут F1 – Супер ранно с висок добив от Супериор (глави до 2 кг)

6
459
Добави коментар

Разфасовка / брой семена: Семена на зеле Адут F1 се предлагат в разфасовка 10 гр.
Норма за сеитба: Семената на този професионален сорт зеле се засяват по схемата 70×40 см. 
Реколта: Добивът е доста внушителен след 60 дни около 5 – 6 тона на един декар земеделска земя. След като преминат 80 дни от засаждането, добивът  може да достига 7 – 8 тона на един декар.
Период на сеитба: Адут F1 е ранен професионален хибриден сорт зелено зеле. 
Период на разсяване: Януари – Юни.
Схема на отглеждане: Този хибриден сорт е непретенциозен и може да се отглежда както на открито, така и на закрито.
Вегетация: 60 – 80 дни.

Магазин Семената.Шоп представя качествени професионални семена на зеле Адут F1 – супер ранен сорт зелено зеле, производство на сръбската фирма Superior (Супериор).  

Този сорт зелки притежават кръгла и добре стегната форма. Цветът на зеленчука е светло зелен, а листенцата са тънички и добре завити. Освен това впечатляват с висока сочност и прекрасен вкус. Този хибрид има така желаната сладост. 

Теглото на една зелка достига около 1,6 кг – 2 кг, 60 дни след нейното разсаждане. 

Сръбските семенца Адут F1 се отглеждат по схемата 70/40 см и добивът е 5-6 тона от един декар след 60 дни. При същата сеитба, добивът на 80 дни достига до 7-8 тона на един декар земеделска земя.

Може да засаждате семенцата на кръглите и зелени зелки както на открито, така и на закрито. Това означава, че този хибрид е силно непретенциозен – подходящ за отглеждане и в оранжерии, и на полето.

Адут F1 е сорт с много добра устойчивост и не се разпуква.

Интересен факт за зелето е, че то притежава богат набор от витамини, минерали и фибри. Поради тази причина, се смята за едно от най-здравословните зеленчуци. Някои от най-важните витамини с високо съдържание в състава на зелето са витамин C и витамин K.

Витамин C играе важна роля за премахване на излишните натрупани токсини в тялото, които водят до артрит и ревматизъм. Докато витамин K стимулира умствена дейност и подобрява концентрацията.

Важен микроелемент с висока концентрация в зелето е Калият (K). Той регулира високото кръвно налягане, като разширява кръвоносните съдове и улеснява притока на кръв до мозъка. 

Освен тези важни съдържания, в зелето има наличие и на фитонутриенти. Фитонутриентите са растителни съставки, които имат силни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. 

Сръбският ранен сорт Адут F1 е качествено зеле с кръгла форма, светло зелен цвят и сладък вкус. Притежава сигурни устойчивости, като не се напуква и не изразява големи претенции. Може да засеете семената профсионални както на открито поле, така и на закрито, в оранжерии от полиетиленово фолио или стъкло. 

Поръчайте още сега от semenata.shop високодобивния и супер ранен сорт зеле Адут F1. Разнообразете трапезата си с вкусните и витаминозни листенца, които зелето предлага.