Фаворитите на Световното първенство 2018: Аржентина – Betreview.net

1
170
Добави коментар

Преди четири години Аржентина достигна финала на последното Световно първенство в Русия. “Гаучосите” обаче претърпяха поражение, губейки спора за титлата с Германия. Сега – четири години по-късно, южноамериканският тим ще опита да направи финалната стъпка на Мондиала в Русия.

Аржентина е двукратен световен шампион, печелейки титлите през 1978 и 1986 година. Страната е 17-кратен участник на Световно първенство и винаги е сред фаворитите за спечелване на трофея. Което е и напълно нормално, имайки предвид, че Аржентина произвежда някои от най-добрите футболисти в света.

Пътят до Русия 2018

Трудно обаче можем да кажем, че през последните няколко години “гаучосите” бяха убедителни. Тимът имаше сериозни проблеми в класирането си за Световното първенство. “Албиселесте” хвана буквално последния влак за Мондиала, като кръг преди края имаше опасност отборът да не успее да се класира. В крайна сметка всичко завърши добре, като решаващ бе успехът с 3:1 над Еквадор в последния мач. Тогава капитанът на тима Лионел Меси реализира хеттрик и тласна родината си към Световното първенство.

Определено обаче трудностите на Аржентина в квалификациите оставиха усещането, че отборът бележи отстъпление в сравнение с нивото си отпреди четири години. Тези впечатления се затвърдиха и в последвалите приятелски мачове. Аржентинците успяха да спечелят контролите с Русия и Италия, но загубиха от Нигерия и претърпяха шокиращо унижение с 1:6 срещу Испания. Голямата звезда на отбора Лео Меси пропусна срещата поради контузия, но надали това може да оправдае крайния резултат от сблъсъка. Дори и най-заклетите фенове на “албиселесте” поставиха под сериозна въпросителна шансовете на аржентинския състав да спечели Световното първенство.

Съставът на Аржентина за Световното първенство

Разбира се, голямата фигура в селекцията на Хорхе Сампаоли е Лионел Меси. До голяма степен е парадоксално, че един от най-добрите футболисти в историята все още няма трофей на международно ниво. Меси има загубени няколко финала със своята родина, а след последното фиаско за Копа Америка дори обяви, че се отказва от националния тим. За щастие на всички аржентинци, Меси все пак промени решението си и ще играе в Русия. С 61 гола Меси е голмайстор №1 в историята на Аржентина, но определено липсата на трофей с националния тим продължава да тежи на този иначе велик футболист. Настоящият Мондиал най-вероятно ще бъде последната възможност за него да вдигне световната титла.

Заложи на Меси за Голмайстор

Напълно нормално, Лео Меси е сред големите фаворити за голмайстор на тазгодишното Световно първенство. Betfair оценява шансовете на Ла Пулга за голмайсторския приз на 10.0, с което той е пред всички останали в очакванията на букмейкъра.

Преди броени дни Хорхе Сампаоли обяви окончателния си състав от 23-ма футболисти за Мондиал 2018. Най-големите имена в него несъмнено са тези на Лионел Меси, Хавиер Масчерано, Серхио Агуеро, Гонсало Игуаин, Анхел Ди Мария и Пауло Дибала. Големият лидер на защитата ще бъде Николас Отаменди, който записа силен сезон в Манчестър Сити. Очаква се да му партнира бранителят на Рома Федерико Фацио. Сред по-малко известните имена за масовия фен са тези на Николас Таглиафико (Аякс), Маркос Акуня (Спортинг), Максимилиано Меза (Индепендиенте) и Кристиан Павон (Бока Хуниорс).

В последния момент от състава отпадна вратарят на Манчестър Юнайтед Серхио Ромеро, за когото се очакваше отново да застане под рамката на вратата. Ромеро обаче получи контузия в коляното, която го извади от сметките за шампионата. Неговото място в състава ще бъде заето от вратаря на мексиканския Тигрес Нахуел Гузман. Той ще се бори за титулярното място с ветерана Уили Кабайеро (Челси) и Франко Армани (Ривър Плейт).

Изненадата в състава на Аржентина

Иначе несъмнено големият отсъстващ в списъка на Сампаоли е капитанът на Интер Мауро Икарди. “Деветката” на “нерадзурите” вкара 29 гола в Серия А през изминалия сезон, но това се оказа недостатъчно за Хорхе Сампаоли да го повика. Това решение на наставника му навлече и много критики. Повечето специалисти изразиха мнение, че селекционерът е допуснал огромна грешка, отказвайки да прати повиквателна на нападател в толкова добра форма. Вместо това, Сампаоли реши да разчита на тарана на Ювентус Гонсало Игуаин, който вкара едва 16 попадения в Серия А през миналата кампания.

Селекционерът на Аржентина

58-годишният Хорхе Сампаоли ще води Аржентина на Световното първенство. Преди четири години Сампаоли отново бе на Световното първенство, само че начело на тима на Чили. Тогава чилийците играха много силно и минаха групата си, но отпаднаха от Бразилия на 1/8-финалите след изпълнение на дузпи. Големият си успех на международно ниво Сампаоли записа през 2015 година, когато изведе Чили до триумф за Копа Америка. Любопитното е, че на финала Сампаоли победи именно родината си Аржентина.

През 2016 година аржентинският треньор застана начело на Севиля, но се задържа само един сезон на “Рамон Санчес Писхуан”. Той успя да класира андалусийците в Топ 4 на Ла Лига, но прие предложението на аржентинската асоциация и застана начело на националния тим.

Съперниците на Аржентина в груповата фаза и 1/8-финалите

Жребият за Мондиал 2018 изпрати Аржентина в група D на надпреварата. Съперници на “албиселесте” ще бъдат отборите на Хърватия, Нигерия и Исландия. На 16 юни Аржентина започва срещу Исландия, а на 26 юни приключва участието си в груповата фаза срещу Нигерия.

Със сигурност Аржентина и Хърватия са двата отбора, които ще си оспорват първото място в групата. Същевременно обаче трябва да добавим, че Исландия и Нигерия са отбори, с които трябва много да се внимава. Нищо чудно именно те да определят победителя в групата, евентуално открадвайки точки на фаворитите.

Заложи на мачовете на Аржентина

Betfair определя Аржентина за фаворит в групата с коефициент от 1.72 за нейното спечелване. По-интересен тук обаче е високият коефициент на Хърватия за победител – 3.20. Според нас това е възможност, върху която си струва да помислите. Особено имайки предвид проблемите в аржентинския отбор.

Победителят от група D на тазгодишното Световно първенство ще се изправи на 1/8-финалите срещу втория от група C. Там са съставите на Франция, Дания, Австралия и Перу. Имайки предвид, че се очаква Франция да финишира първи в група C, то със сигурност Аржентина ще иска да избегне “петлите” на 1/8-финалите. Което означава, че ще трябва да спечели групата си.

Виж пълната програма на Световното първенство >>>

Очакванията към тима

Какво можем да кажем в заключение за Аржентина и нейното участие на тазгодишното Световно първенство? Определено всички аржентинци са повече от притеснени за състоянието на своя национален отбор. Разгромът от Испания сериозно разколеба феновете, обичащи “албиселесте”. Напоследък тимът се представя повече от неубедително, като селекционерът Сампаоли има много малко време пред себе си, за да вкара в ред нещата. Наличието на Лео Меси обаче превръща Аржентина в непредсказуем отбор, който е способен да победи всеки противник благодарение на поредния изблик на гениалност на своя капитан.

Коефициентът на Betfair за аржентински триумф на Мондиал 2018 е оценен на 10.0. Достигането на финал от страна на “гаучосите” букмейкърът оценява на 5.5.

Заложи на Аржентина за Шампион
 Зареждане …

Аржентина: Последният поход на Меси към световната титла

5 (100%) 1 vote

Свързани статии