Грозната страна на парите

6
191
Добави коментар

 

Парите са нещо мръсно!

 
 Замисляли ли сте се дали е възможно парите да са нещо лошо? Според мен се оказва, че от стремежа ни да изкарваме и имаме все повече пари, ние се самозабравяме и променяме възгледите си! Борим се за бързо богатство, но поставяме под заплаха личността си!
Но какво са парите и какво ни дават те? 

  Те ни дават спокойствие и гаранция за свобода в много сфери. Ако се замислим обаче какво дават на политиците или банкерите може би ще ни стане ясно, че парите са много удобен инструмент за контролиране на обществото. Парите днес се създават от правителствата и техните министерства. Те се определят от собствените им интереси. Така определят и цената на нашия труд. Банките заедно с политиците „сядат на една маса“ и се договарят колко пари да пуснат в обръщение. Така, че цял живот можем да се трудим честно и да заделяме пари далеч от банковите си сметки, но и така само за миг можем да ги загубим. Вземането на едно решение за обезценяване на парите е достатъчно за да бъде премахната някоя друга нула и готово. Отново сме бедни…

  Банките си играя много добре с човешките съдби. Защото в днешно време базата на оцеляването се крепи главно на парите, които имаме. Когато в момент на отчаяние се възползваме от услугите им, ние доброволно ставаме техни роби. Банкерите започват да оперират с парите ни за тяхно благо. Правят благотворителни кампании с нашите пари, дават заеми на хора с нашите пари. Като цяло банките са една добра центрофуга с чужди пари. И накрая печелят доста добре от всяка една такса по сметка, всяка една лихва. Парите се ограбват още преди да бъдат пуснати в обръщение. Похарчени са толкова пари, че с поколение напред ние не можем да ги изхарчим.

  Отрупани сме от сумати стоки със съмнително качество. Търговците са се превърнали в машина за набиране на пари. Цената на продукцията не се определя по метода на ценообразуването. Продават ни се имитиращи  боклуци, които с псевдо-конкуренция се опитват да заличат малкото качествена продукция, която е останала за предлагане. Ние се водим сляпо по това течение, защото то ни се предлага постоянно по всевъзможен начин. Било по телевизия, по радио или по магазините, то всичко е еднакво. Както са казали „повторението е майка на знанието“ и точно това се прилага и тук. Чрез набиване на едно и също в подсъзнанието ни, те се надяват, а и успяват да ни промият мозъците. Парите днес станаха продукт на пороците!

  Казват, че с парите можем да си купим всичко. Това го твърдят точно тези заслепени роби от представената им матрица за оцеляване. Приели са идеологията на своите „учители“. С това мислене послушните роби водят само ползи на същите тези учители без за тях да остава нещо освен материалното. Така те например могат да си купят всичко що е материално, но не и духовното. Мога да си купят парче имот, но не и дом. Могат да си купят много книги, но това няма да им донесе знание. Могат да си купят познати, но не и приятели. Могат да имат положение в обществото, но не и уважение…

А вие как мислите?

Прочетете още:

► Просия – бизнес без ДДС
► Лотария – бутафория на килограм