Ангелкова: Недоумявам защо подобни неща се случват всяка година в началото на сезона

1
140
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

”Притеснява ме всяко такова действие, което се случва преди началото на летния туристически сезон, затова недоумявам защо това се прави всяка година. Миналата година имаше абсолютно същия панаир. Тази година това отново се случва”. Това коментира туристическият министър Николина Ангелкова пред бургаски медии, по повод акцията на вицепремиера Валери Симеонов срещу плажните дискотеки в курортния комплекс “Слънчев бряг”.

И миналата година са правени подобни проверки, отново по сигнал на Симеонов. Инспекторите не са установили абсолютно никакви нарушения. “Не разбирам, след като компетентният орган, който е строителният контрол, е направил своите заключения, защо отново се повдига същата тема, за същите заведения, които са там от 10 години”, добави туристическият министър.

Колкото до обвиненията за търговия с държавни имоти, Ангелкова отново посочи, че министерството е предприело единствено и само стъпки за синхронизация на специализираната с общата кадастрална карта, което реално се изисква от нея като стопанин на плажните ивици. Министърът деликатно отклони въпросите относно напрежението между нея и Симеонов, категорично заявявайки, че няма притеснения за себе си и екипа си, тъй като не били извършили нищо нередно.

Междувременно, вицепремиерът коментира пред журналисти в парламента, че “няма личен спор с министър Николина Ангелкова, а с хора, които не спазват закона”.  „Да се премахнат изключително опасните заведения, които имат размерите на универсални магазини. Построени са без разрешение“, посочи той и допълни, че в тях се събират 3-4 хил. човека, което е много опасно. Тези огромни постройки по никакъв начин не са закрепени устойчиво към земята“, уточни Валери Симеонов, цитиран от “Фокус”.