Над 750 командировани полицаи и над 1 000 камери ще охраняват Бургаско това лято

1
122
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

757 полицаи от вътрешността на страната ще бъдат командировани в Бургаско за летния сезон. Вече са договорени и смесените екипи с румънски, чешки и германски полицейски служители, които ще патрулират в курортните центрове. Над 300 са охранителните камери в Слънчев бряг, а в Бургас се очаква броят им да достигне 1 000.

Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев след работна среща в Бургас, в която участие взеха още министър Николина Ангелкова и главният секретар на МВР Младен Маринов. Целта бе да се извърши преглед на готовността за предстоящия летен сезон.

В рамките на срещата бе обсъдена и пътнотранспортната обстановка в региона, както и възможностите за въвеждане на допълнително видеонаблюдение. Министър Ангелкова съобщи, че тази година се очакват много повече туристи по нашите курорти, което изисква и много по-добра организация. Тя посочи, че тази година  е въведена забрана за извършване на улична търговска дейност в к.к. Слънчев бряг и по отношение на контрола разчита  на подкрепа от МВР.

”Възложил съм цялостна проверка и анализ на работата на РУ-Ботевград, заяви министър Радев по повод убийството на избягал затворник. “Министерството на вътрешните работи е максимално открито и задачата ни е ако открием недостатъци в работата, да предприемем мерки така, че тези недостатъци да не се повтарят. Същевременно, ако нещо е свършено добре, то трябва да бъде поощрено”, обобщи министър Радев.