Промени в центъра на столицата заради „София Прайд 2018“ и други контрашествия

1
103
Добави коментар

Единайстият „София Прайд“ ще се проведе днес в столицата. Темата през тази година е „Различни хора, равни права!“.

Традиционно се организират и контрашествия – в подкрепа на традиционните семейни ценности. „Поход за семейството“ ще има в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе.

Придвижването през центъра на столицата в следобедните часове ще е затруднено. Ще има промени в движението и паркирането. Столичната дирекция на вътрешните работи ще охранява шествията.

„София Прайд“ ще започне в 19:00 ч. от Паметника на Съветската армия, а маршрутът предстои да бъде уточнен със Столична община.

Още от 16:30 ч. започва музикалната програма с Рут Колева, Иво Димчев, Михаела Филева, Танцуваща София, Yambadon, Spice Girls Tribute, Jennifer Benediction, Dead Man’s Hat Live. Има и съпътстващи културни и спортни събития.

От 14 до 16:30 ч. е заявено шествието „Поход за семейството“, което ще започне от площад „Независимост“, ще продължи по бул. „Цар Освободител“, ще премине покрай сградата на Министерския съвет, а оттам по бул. „Княгиня Мария Луиза“ и по бул. „Витоша“ до Националния дворец на културата.

Само 30 минути след това – от 17 часа, пред билетния център на НДК ще започне концерт с наслов „За Възраждане на семейните ценности“. Той е организиран от партия „Възраждане“ и е планирано да приключи в 20 часа.

В 18 часа пред пилоните на НДК ще се събират участници в друго шествие, които ще се придвижат по бул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Граф Игнатиев“, бул. „Христо и Евлоги Георгиеви“, пред сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ , по алеята покрай сектор „Г“ на стадиона до езеро „Ариана“ в Борисова градина, където събирането ще приключи.

От 17 часа в Княжевската градина ще се състои протест „Да спасим децата на България и българското семейство“.