Всички пиете аспирин, но ако знаехте още за какво можете да го ползвате щяхте да сте здраво заредени

1
251
Добави коментар

Аспирин – хапче, което би могло да ви бъде в помощ, не само ако го приемате вътрешно. Аспиринът е таблетка с широкоспектърно действие

Аспирин е таблетката, която лесно се открива във всеки дом и всяка домашна или фирмена аптечка.

Навярно знаете, че популярното хапче може да се използва не само за облекчаване на болката.

Това е лекарство, което се купува без рецепта от всяка аптека, има някои невероятни свойства, много от които не са особено популярни.

Това са 8 начини за използване на аспирин, които могат да бъдат полезни за всички.

1. Помага при лечението на акне

Благодарение на противовъзпалителните свойства на аспирина, се намалява появата на пъпки, а кожата се успокоява. Нужно е да се счукат 2-3 таблетки (важно е те да са без покритие) и да се смесят с лимонов сок. Нанесете сместа върху пъпките, задръжте за около 2-3 минути и след това изплакнете.

2. Облекчава сърбежа след ухапвания от насекоми

Хапчето аспирин помага за намаляване на подуването и сърбежа в резултат от ухапване от комар. Направете паста от счукан аспирин с малко вода и намажете възпаленото място.

3. Намалява порите на лицето

Аспиринът нормализира секрецията на мастните жлези, като по този начин намалява размера на порите. Така кожата става сияйна и гладка. Това е маска, която може да направите за не повече от пет минути:

7 таблетки аспирин
3 супени лъжици кисело мляко или заквасена сметана
1 супена лъжица мед.

Нанесете маската върху почистено лице, нека да остане в продължение на 3-5 минути, след което изплакнете с вода.

4. Премахва пърхота

Пърхотът не само изглежда зле. Той също така предизвиква и не много приятни сърбежи. За да се отървете от него е необходимо да счукате две таблетки аспирин и да ги смесите с количеството шампоан, с което обичайно миете косата си.

5. Действа като ексфолиант

Аспиринът се справя с отстраняване на мъртвите клетки на епидермиса. За да го ползвате като ексфолиант, просто смесете няколко таблетки аспирин и малко вода. Нанесете сместа върху кожата, оставете за няколко минути, след това масажирайте и изплакнете. Ако имате чувствителна кожа е препоръчително да не се възползвате от ексфолирасщите свойства на аспирина.

6. Помага да се справите с напуканата кожа на краката

Тези таблетки също така имат силата да направят кожата на краката ви по-мека, защото киселината перфектно премахва мъртвата кожа. Смелете седем таблетки аспирин с една супена лъжица лимонов сок до получаването на паста. Нанесете сместа върху краката, поставете найлон и останете така в продължение на 10 минути. След това използвайте пемза за проблемните зони.

7. В помощ на изтощената коса

Аспирин може да се използва, за да дадете малко живот на изтощената и уморена коса. Той ще я направи гладка и лъскава. Също така помага да се запази цвета след боядисване. В една голяма чаша топла вода, разтворете един блистер аспирин. Тази маска нанесете върху косата след измиване с шампоан. Оставя се да престои 15 минути, след което се изплаква.

8. Укрепва ноктите

В 200 мл вода се разтварят 2 таблетки аспирин, капсула витамин А, 1 супена лъжица морска сол и растително масло. Потопете ръцете си в лечебната вана в продължение на 10 минути, след което попийте с хартиена кърпа.

Източник: zajenata.bg

loading…