11 загинаха при сблъскване на катамаран и шлеп на Волга.

1
123
Добави коментар

В резултат на сблъсък между катамаран и шлеп във Волгоград, според последната информация на регионалното министерство за извънредни ситуации, са загинали единадесет души, предава РИА Новости. Още пет души са ранени, а съдбата на един е неизвестна.
Инцидентът е станал на река Волга, близо до остров Голодний, близо до Волгоград, като катамаран и буксир, състоящ се от два шлепа, са се сблъскали на един километър от брега, при което катамаранът се е преобърнал.

Както се съобщава от Росморречфлоте, влекачът, който се е сблъскал с катамарана, е плавал точно по фарватер и е нямало място за маневри. На борда на 12-местния катамаран е имало 16 души, всички граждани на Русия. При сблъсъка хората са били на борда.

Трима мъже и две жени, ранени при сблъсъка, са в болницата. Според медиците състоянието им е задоволително. В спасителната операция са участвали 12 плавателни средства. На брега се е разположила оперативна централа, оглавявана от губернатора на областта Андрей Бучаров.

Собственикът на катамарана и организаторът на пътуването са установени. Редица медии съобщават, че собственикът на кораба е бил преди това съденият бивш ръководител на област Калачевска – Дмитрий Хахалев, който е управлявал плавателния съд. Няма официално потвърждение на тази информация.