Ден след оставката: Бисер Петков остава министър на труда и социалната политика

1
117
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Бисер Петков остава министър на социалната политика. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Измир, ден след като прие оставката му.

”Винаги сме работили прекрасно със семействата на деца с увреждания и заради исканията им оставям Бисер Петков като министър на труда и социалната политика”, допълни премиерът. По думите му, той се справял добре, въпреки протестите на родителите на деца с увреждания, които станаха повод Петков да изяви желание да напусне поста си.

”Не мога да гледам това, при положение, че за социална политика през 2018 г. са дадени много повече пари, отколкото в бюджета за 2016 или 2017 г. Щом протестиращите могат да работят с него – да работят. Сега, ако сложим нов министър, ще има конфликт. Всички сме добронамерени и целта е въпросът да бъде решен”, категоричен бе премиерът. Бойко Борисов заяви още, че очаква съвместни конкретни предложения за решение на проблемите от страна на Бисер Петков и протестиращите.

Междувременно, по-рано днес бе обявено, че  синдикатите са изпратили писмо до Борисов в защита на социалния министър. „Бисер Петков е един от много добрите министри в този кабинет. Той успя да намери диалога и с бизнеса, и със синдикатите. Протестиращите майки на деца с увреждания не искат неговата оставка, а решение на проблема“, категоричен беше президентът на КНСБ Пламен Димитров в телевизионно интервю за bTV.