Тийнейджъри играят Шекспир на сцената на ДНА

1
122
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Талантливи бургаски младежи ще представят своята интерпретация на една от най-популярните пиеси на великия Уилям Шекспир – “Сън в лятна нощ”. Премиерата на продукцията ще се състои на 20 юни в ДНА.

Режисьор на спектакъла е Станимир Карагьозов. Хореографията е на Златина Амелева, а сценографията и костюмите са на Станимир Карагьозов и Боряна Стамболиева. В пиесата участва старшата група на Театрална школа “Талантино”. Актьорите са възраст от 6 до 12 клас, но вече имат значим репертоар, сред които и доста класически заглавия.

Сред тях са „Някъде в рая“ по творбата на Марк Твен „Дневниците на Адам и Ева“, „Играем Чапек“ по разкази на Карел Чапек, „Не съм от тях, как’ Сийке“ и „Генералът иде“ по Чудомир, „Срещнали се два гявола“ по фолклорни мотиви, както и по-съвременните „Златната рибка“ по Радой Ралин, „Жулиета и Ромео“ от Румяна Капинчева, „Хлапаците от 13-тия етаж“ на Мирча Йонеско.

Комедията на Шекспир „Сън в лятна нощ“ е написана в края на ХVI век и разказва за събитията около сватбата на херцога на Атина, в които се намесват и група самодейни актьори, движени от нечисти горски сили.

Хуморът, приключенията и любовните драми на героите се оказват така близки до възрастта на младите актьори, че превъплъщенията се случват естествено, а забавлението и вълненията на сцената постепенно се разпространяват сред публиката, неусетно въвлечена в действието.