Майка на дете с увреждания: Обидени сме на премиера :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят,…

1
149
Добави коментар

Кадър Канал 3

Протестиращите родители на деца с увреждания са обидени на премиера Бойко Борисов. Това стана ясно от думите на една от тях Валентина Милова, която бе в предаването „Денят на живо“ по Канал 3 и говори по горещата тема с подадената и върната оставка на социалния министър Бисер Петков. Той я подаде именно с мотива, че не може да се справи с исканията на протестиращите, опънали палатков лагер пред парламента.

Имаше среща между министъра, омбудсмана Мая Манолова и протестиращите.

„Не съм присъствала лично на срещата с министъра, но на палатковия лагер това бе много обсъждана тема. Не виждам основание за това, че министър Петков не може да се сработи с нас. В нашите среди той има много голямо доверие. Симпатиите са свързани с неговото поведение от началото на протеста”, обясни протестиращата.

Според нея проблемът не се корени в парите.

„Доколкото знам, финансовата рамка на искания от нас закон за личната помощ, все още не е уточнена. Няма как да се говори за това, при положение, че не се знае колко пари са необходими, за да заработи закона. Така че едва ли парите са проблема.

Пари в системата има. Пари обаче се разхищават”, коментира Милова.

Тя обясни и защо точно се е почувствала засегната от отношението на министър-председателя.

„Седем протеста имаме обещание от премиера да се срещне с нас. Него го няма. А днешното му обидно поведение – „този проблем да ми се махне от главата”. Цял свят се грижи за своите хора с увреждания”, допълни Милова.

Относно бъдещите действия на протестиращите тя поясни, че „единственото обещание, което сме дали, е до петък да не се разраства. Но ако положението продължи, то може той да продължи и да ескалира”.

„Ние се борим за живота на децата си. Животът на нашите деца не може да се подлага на търговия. И никой няма политически пристрастия.

Най-големият страх на родителите на деца с увреждания е какво ще стане с техните деца, след като си отидат. Защото, след като родителите си отидат, те остават без грижи. Много хора си отидоха така. Ние искаме от този закон е най-важното – когато нас няма да ни има, държавата да гарантира за нашите хора с увреждания”, заключи емоционално Валентина Милова.