Няколко креативни приложения на дезодоранта, които ще улеснят живота ви

1
182
Добави коментар

Дезодорантът е една от най-важните тоалетни принадлежности за повечето хора. Ако сте забравили да слагате дезодорант под мишниците сутрин, тогава до средата на деня ще бъдете източник на неприятна миризма. Ето защо не е изненадващо, че почти всеки трети човек на Земята използва дезодорант. Но много малко хора знаят, че той може да има и много други приложения.

1. Спрете потта от гърдите си

Независимо от това дали носите сутиен или не, лятото и жегите могат да причинят силно потене. Това води не само до неприятна миризма, но и е идеална хранителна среда за бактерии и вируси. За да предотвратите това, използвайте дезодорант в долната част на гърдите всяка сутрин. Подобен „трик“ можете да правите и с много други части на тялото, в зависимост от това, къде се случва секрецията на потта най-често.

2. Отстранете пъпките

Дезодорантът ефективно облекчава не само неприятната миризма на тялото, но и акнето. Разстилайте върху акнето и пъпките си и ще очистите кожата си. Разбира се, можете да използвате и рол он дезодорант.

3. Избегнете падането на слънчевите ви очила

Почти всеки се ядосва, когато очилата му падат надолу от носа му. Можете да предотвратите това чрез използването на дезодорант-върху нослето си. По този начин точките ви ще останат там, където трябва да бъдат.

4. Предотвратете залепването на косата

Много жени са запознати с този проблем, който често се случва в горещи или влажни дни: когато излизате на улицата, косата ви веднага започва да се навива и да се придлепя към тялото. Потта по косата, особено на челото или около шията, разваля стила ви и косата става мазна и не е добре поддържана. В този случай дезодорантът може да стане най-добрата ви приятелка. Сложете го върху кожата, около линията на растежа на косата и ще забравите за този проблем.

5. Леко носете тесни джинси

Тесните дънки са много популярни, но те имат само един проблем. Както подсказва името им – „тесни“, те са прилепнали към тялото и много жени са принудени да ги полагат с големи усилия. за да ги обуят. Можете да избегнете тези неприятности, като просто сложите от дезодоранта си в горната част на бедрото и при глезена си. След това те ще се плъзгат лесно по тялото ви.

6. Кажете „сбогом“ на неприятната миризма по краката си

Същият ефект, който има дезодорантът върху подмишниците, може да се забележи и при зле миришещи крака. Краката съдържат 250 000 потни жлези – това е повече от всяка друга част на тялото. Ето защо трябва да обърнете специално внимание на тяхната хигиена. Сложете в обувките или на краката си малко дезодорант и забравете за този проблем.

7. Отървете се от мехури

Обувки, които сте купили наскоро, или обувки, които са прекалено стегнати, могат бързо да причинят болезнени мехури по краката ви. Влагата в обувката може да помогне за образуването на мазол. Дезодорантът може да спре това! Той попива потта в обувката.

8. Предотвратете раздразнението от бръснача

Много жени вярват, че е необходимо да бръсне космите в зоната на бикините, особено през лятото. Но често, в резултат на дразненето. се появяват грозни червени петна. Дезодорантътможе да помогне за предотвратяването на това дразнене. Просто го нанасяйте веднага след бръснене в зоната на бикините и кожата ще остане гладка./jenata.blitz.bg

loading…