Възрастна жена живееше със сина и снахата, но на тях им писна и я оставиха сама в ъгъла… Това, което последва ще ви остави…

1
158
Добави коментар

Имало едно време една възрастна жена, която, когато любимият й съпруг умира, тя отива да живее със сина си, снаха и внучето. С всеки изминал ден обаче, зрението и слуха й се влошавали.

Понякога ръцете й треперели толкова много, че изпускала яденето от чинията си на пода, супата се изливала постоянно… Синът и снахата не успявали да й помогнат, но те били недоволни от бъркотията, която следвала всеки път, когато седнат на се хранят.

И така, един ден те казали:

„Това вече е прекалено, не може повече така!“ и я поставили на една малка масичка, в ъгъла до килера, където й дали сама да яде всички ястия. По време на храненето, тя ги наблюдавала от другия край на стаята, очите й пълни със сълзи, залъците й присядали, а те не говорели с нея, или за нея, само коментирали, когато изпусне някой прибор, или разлее нещо.

Една вечер, точно преди вечеря, малкото момиченце седнало на пода, играело си с кубчетата.

„Какво правиш?“ , Попитал баща й с изненада. „Искам да направя малка масичка за вас с мама. Така че можете да се да се храните в ъгъла, когато порасна“, казало момичето с усмивка. Бащата и майката останали безмълвни и изглеждало, че е миналата цяла вечност.

След това те започнали да плачат, когато осъзнали какво са направили и мъката, която са причинили на възрастната жена. Същата вечер те върнали бабата на голямата маса и от този ден, тя винаги се хранила с тях. И ако парче храна падне на масата или вилица на пода, като че ли никой не му пукало вече.

loading…