Приблизително ¼ от пениса е „скрит“ в тялото! Виж повече информация за Фалопластиката

2
462
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Хирургичните интервенции за уголемяване на пенис са част от полова хирургия. Могат да бъдат постигнати както удължаване, така и удебеляване на члена. Оперативната техниката за увеличаване размера на пениса, наречена фалопластика (Phalloplasty), не оказва влияние върху основата на половия член, в която се намират отворите на уретралните съдове и нерви.

Приблизително ¼ от пениса е „скрит“ в тялото. След внимателно освобождаване, тази „скрита“ част се изтегля максимално навън и се фиксира на ново място, което допринася за елонгацията / удължаването на пениса с от 1 до 3,5 см.

Уголемяване на пенис е оперативна интервенция, която се извършва на два етапа.

Удължаване на пенис е първият етап от евентуална цялостна интервенция за уголемяване на члена и включва обрязване (циркумцизио) и удължаване на члена (penis enlargement) с до 3,5 см, които са измерими в отпуснато и в еректирало състояние. Вторият етап може да се извърши след два месеца и включва удебеляване на члена (penis augmentation) с автотрансплантация на собствена мастна тъкан от предшестваща липосукция. Удължаване на пениса и едновременното му удебеляване може да се извърши, ако обрязване /циркумцизио/ е било извършено предварително.

Оперативната техника, която се използва за удължаване на половия член, включва разрез с размери 4-6 см в гънката между пениса и тялото. Зоната на триъгълника около самия пенис се инфилтрира предварително, за да се евакуира максимално мастната тъкан от тази зона. Пенисът се освобождава много внимателно от придържащите го към тялото елементи докато се стигне до пубисната кост. Задължително условие за тази процедура е предварително извършено обрязване.Тази интервенция е безкръвна.

Непосредствено след операцията за удължаване на пениса, той е леко оточен и подут в основата си и в средната част. Тъй като самата оперативна намеса е в дълбочина в зоната на външния видим край на самия пенис, в редките случаи, когато се изпитва лека болка, тя също се усеща в дълбочина. Много често освобождаването на тялото на пениса се комбинира и с липосукция в зоната на триъгълника около члена – основна причина за постоперативните отоци и хематоми в тази област.

Следоперативният период при удължаване на пенис е слабо болезнен. Режимът на пациента след удължаването е свободен, като трябва да се избягва активно физическо натоварване за период от 4 до 6 седмици. Въздържание от сексуални контакти – в продължение на 30 дни. Препоръчват се леки „изтеглящи“ масажи сутрин и вечер с продължителност 5-15 мин. Тези масажи на пениса в никакъв случай не би трябвало да предизвикват силна болка. При появата на такава – задължително се консултирайте със своя пластичен хирург.

Приема се, че пълното възстановяване от хирургичната интервенция за удължаване на мъжкия член е в рамките на 30 – 90 дни от извършване на операцията. Съединителната тъкан, която се образува около пениса, повишава своята здравина до 6-ия месец от операцията. По възможност контролните прегледи се извършват на всеки 30 дни.

Какво да очакваме след удължаване на пенис?

В повечето случаи резултатите са задоволителни. Уголемяването на члена като дължина е в рамките на 1 до 3,5 см, в зависимост от анатомичните дадености на пациента. Постигнатият резултат е траен и не се променя във времето.

Пенисът, като основен мъжки полов орган, осигурява основна стимулация за жените – факт, който е установен от поведенчески научни изследвания. Ето защо, по-голям пенис изглежда по-привлекателен, по-силен и по-мъжествен – при условие, че не е неестествено голям.

Удебеляване на пенис с до 10 см, се извършва оперативно, чрез автотрансплантация на собствена мастна тъкан от предшестваща липосукция.Мастната тъкан, не се инжектира на едно място, а се разпределя равномерно.Преди интервенцията е задължително да се направи обрязване, тъй като при евентуално удебеляване без обрязване, ще се получи фимоза.Възстановителният период е до две седмици, в зависимост от индивидуалните особености на организма.Ефектът след удебеляване на пенис трае от 5 до 7 години, дори и след резорбцията на инжектирания материал, има остатъчен ефект и пенисът не се връща в първоначалният си размер.

Главичката на пениса също може да се уголеми, използвайки специално разработен висококачествен естествен материал, който се поставя под кожата под локална анестезия. Използваната техника е ясно дефинирана процедура, която не оставя и следа от белези.

Размерът на пениса трябва да бъде променен само, ако действително може да се определи като малък /микропенис/.