Матю К. е наръгал Юлия 6 пъти с 25-сантиметров нож

1
141
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Убийството на 15-годишната румънска имигрантка Юлия-Елена Р. от нейния бивш приятел от България Матю К. е извършено по особено жесток начин с 6 удара в областта на сърцето с 25-сантиметров кухненски нож с 15-сантиметрово острие – съобщи полицйското управление във Фирзен. 

Ножът не е намерен на местопрестъплението, а е донесен в полицията от познат на Матю, у когото той се опитал да го скрие. 

От нанесените удари 4 са били смъртоносни и момчето не е имало никакъв шанс да оцелее, дори да е била откарана своевременно в болницата. Българският имигрант в германската провинция Северен Рейн – Вестфалия е причакал момичето на излизане от училище, след това я проследил по пътя ѝ през парка „Казино“ в центъра на Фирзен и там я нападнал и засипал с удари с ножа. 

При разпита след като се предал добоволно в полицейския участък във вторник Матю категорично отрича вината си, като обяснил заплашителен SMS с текст „Ще я заколя“, който изпратил на нейна приятелка с гнева си и с нежеланието си тя да си намери нов приятел. Момичето дало показания в полицията и казало: „Когато чух за смъртта на Юлия знаех абсолютно точно кой го е извършил“. 

„Аз исках само да я предупредя да не се хваща с нов приятел“ – обяснил Матю пред следователа Инго Тил. 

На 18 февруари т.г. Матю й написал съобщение във Facebook: „Ти си за мен единствена Юлия“ и украсил посланието си с червени сърца.  

 

Следователят Инго Тил обяснява хона на разследването
–––––––

Матю е роден в България и преди десет години семейството му емигрира в Германия, като се установява в град Фирзен. Живее само с майка си и брат си, баща им ги напуснал преди няколко години. 

Той от малък е на улицата и многократно е задържан в полицията са кражби, побой, шофиране без книжка, нарушаване на обществения ред и дори за продажба на дрога. Но тъй като е малолетен и имигрант, той не може да бъде екстрадиран.

Юлия се познавала с Матю от три години, от една година те са интимни приятели, а тя решила да скъса с него заради криминалните му прояви. Той обаче бил изключително ревнив и я заплашил, че ако я види с друго момче, ще я „убие на място“. 

Покурорът Шефан Лингенс разказа, че докато Матю не я нападнал, тя изобщо не подозирала за коварния му план и се държала съвсем естествено, което означава, че изобщо не се е бранила. При първия удар с ножа останала шокирана и след това той най-вероломно я намушкал, докато тя била напълно беззащитна.

От една седмица тя прекъснала с него всички контакти, блокирала го в WhatsApp, изстрила телефона му, не отговаряла на неговите повиквания. Той обаче я проследил и тя останала изненадана от срещата си с него в парка. Той започнал разговора спокойно и без викове, поради което тя изобщо не би могла да предполага какво е планирал той.

Разследването оценява постъпката му като „предумишлено убийство“.

 

Юлия била красиво момиче и има доста ухажьори

–––––––––

Според следователя Инго Тил повече от година Матю не посещавал училище, не работел никъде за постоянно. Не е ясно откъде е вземал средства за препитание, тъй като и майка му е безработна.  

Първоначално свидетели от парка разказали на полицията, че видели „мъж с африканска външност, с черна зализана с брилянтин коса, с риза на райета“. Полицията арестувала 25-годишен мъж от турски произход, който се опитал да избяга пи вида на полицаите. По-късно той бил пуснал, тъй като се оказало, че се уплашил заради нередовни документи. Но той нямал никакво отношение към убийството. 

Юлияна също нямала документи и поради това първоначално самоличността й не могла да бъде установена, в джоба си имала само листовка за здравна консултация за наркомани. И по тази следа разследващите стигнали до родителите й.  

 

Родителите на момичето Йоница и Мариан (38) не могат да преживеят загубата на единствената си дъщеря

––––––––––

Йоница и Мариан са на по 38 години и разказват, че идват от малко село до Букурещ. Пристигнали във Фирзен преди 4 години, дъщеря им се запознала с Матю в училище, той й помагал с адаптацията, къй като също е от балканска страна. Той идвал у тях, тя го представяла за неин приятел, но само толкова. 

Бащата работи като строител, майката в момента няма работа. 

„Юлия ни каза, че скъсала с Матю, защото той бил наркоман и я карал и тя да се друса“ – обяснява Мариан.

Преди година Юлия се скарала с родителите си, защото й направили забележка да не закъснява. Тогава тя им казала: „Имам си приятел, много добър приятел и ако продължавате да ме дразните ще избягам при него“. 

Ставало въпос за Матю, а тогава тя била само на 13. Тогава баща й информирал полицията, защото тя била непълнолетна, а Матю я уговарял да правят секс. Започнало разследване за блудство с непълнолетна, но скоро делото е прекратено, тъй като и двамата били непълнолетни имигранти.