Лекари ще ви кажат да не се притеснявате, но тези симптоми крещят, че имате рак!

2
132
Добави коментар

Препоръчва се всеки месец да проверявате гърдите си за всякакви промени. Факт е, че около 40% от жените с рак на гърдата са открили тумор.

И не става въпрос само за наличието на неоплазми. Внимание трябва да се обърне и към промяната на кожата на зърното, на секрет от зърното, особено ако това се случи само от едната страна. Другите симптоми включват промяна във формата на гърдата, която не е свързана с менструалния цикъл, бременността или кърменето; прибрана или сплескана; вдлъбнатина в гърдите, която не изчезва след свалянето на сутиена; постоянна болка от едната страна; кожа, която бързо променя цвета; бучка в подмишницата.

Шест жени, които са имали рак на гърдата, разказват за симптомите, които ги доведоха в кабинета на лекаря.

Неоплазма в подмишницата

„По време на проверка на гърдите, усетих в подмишницата си неоплазма, която приличаше на грах. Това нямаше нищо общо с промените на гърдите по време на менструацията.
Опитах се да остана спокойна, въпреки че разбрах какво се случва. Така че отидох при доктора. След визуализация и биопсия, ми беше диагностициран рак на гърдата. Тогава бях едва 24-годишна. „

Висока температура и затруднено кърмене

„Бях два пъти погрешно диагностицирана с мастит (инфекция на тъканта на млечната жлеза), защото имах треска и проблеми с кърменето. Оказа се, че е рак. Туморите блокираха млечните канали. Бях диагностиирана с рак на гърдата в 3-та фаза на 32-годишна възраст, пет седмици, след като родих първото си дете.

Кожата на гърдите стана малко розова

„Веднъж в сърцето си забелязах бледо розово кръпка на гърдите ми, точно под областта на зърното, което приличаше повече на леко слънчево изгаряне, отколкото на обрив. Знаех, че нещо не е наред. Обърнах се към лекар. Той каза, че няма от какво да се притеснявам, защото едва ли е забележимо. Той ми препоръча да избирам сутиените си по-внимателно.

С течение на времето тази розова област започна да боли, при докосване. Моят лекар отново каза, че няма причина за безпокойство. В крайна сметка болката се разпростря до гърба ми. Докторът ми каза, че рак на гърдата не боли и нямам причина за притеснение.

Седмиците минаваха. Долната част на гърба започна да боли. В крайна сметка отидох при мамолог, каза, че имам мастит и ми предписа антибиотици. След това направих мамография и биопсия. Бях диагностицирана с възпалителен рак на гърдата от ІV-а степен в гръдния кош, костите и черния дроб.

Жените най-добре познават тялото си. Ако видите или почувствате, че нещо не е наред, трябва да настоявате за правилна диагноза. Знаех, че нещо не е наред и знаех, че нещо се влошава, но лекарите продължиха да ми казват да не се притеснявам, затова пренебрегнах сигналите на моята интуиция. Това позволи на рака да се разпространи в костите и черния дроб. Днес моят рак е нелечим. „

Неоплазма в гърдата

„Един ден почувствах бучка в лявата ми гърда близо до зърното. От този момент, когато почувствах тази бучка, осъзнах, че имам рак на гърдата. Същия ден отидох на среща с моя гинеколог, който предписа мамография. След това направих биопсия. Резултатите от всички тестове бяха нормални. Все пак не чувствах облекчение.

По-късно забелязах, че бучката е пораснала. Настоявах пред моя гинеколог да ми помогне да намеря хирург, който да премахне тумора. Претърпях операция. Имах злокачествен рак на гърдата във втори стадии. „

Чувствах нещо твърдо в гърдите си

„Една вечер, след душ реших да разгледам гърдите си. Чувствах се като някакво извънземно, сякаш имам твърдо парче в гърдите си. Преди шест месеца правих мамография, която не показа никаква патология. Чувствах се здрава и не осъзнавах, че нещо не е наред с тялото ми. Веднага се обърнах към лекар и бях насочен към ултразвук и биопсия. На 46 години бях диагностицирана с рак на гърдата от 3-ти стадии, а скоро след това ми беше извършена мастектомия.

Зърното променя позицията си

„През октомври 2015 г. почувствах нещо тежко в дясната ми гръд. Направиха ми мамография, която не показа патологии. До пролетта знаех със сигурност, че нещо не е наред. Гърдите ми наистина се свиха и зърното се завъртя. Това беше класически признак на рак на гърдата, въпреки че още не съм го знаела.

Моят лекар ме прегледа и каза, че трябва да премина диагностика.Резултатите показаха, че имам рак 3-ти стадии.

loading…