Нови видове сладолед се настаниха на трапезата

1
172
Добави коментар
teokostov
teokostov

Освен класическите вариации, сладоледената сцена е съживена от все по-необичайни вкусове. Предстои ни да видим дали сладоледът със скакалци ще се наложи в дългосрочен план.

Дори когато вкусовете ванилия, шоколад, лешник и ягода се числяткъм абсолютните класици за сладоледа, все повече потребителите да очакват навлизането на необичайни вкусове в този сектор.

Производителите на ледени удоволствия са склонни да експериментират както никога досега и съживяват с екстравагантни решения пазара, посочва австрийският в.“Кроне“.

„Готически сладолед”
Черният сладолед идва от Ню Йорк и съдържа т.нар активен въглен (изгорена и смляна обвивка от кокосов орех) , която действа детоксикиращо, наред с детоксикиращите чайове и напитки ( друга модна тенденция). Този сладолед по вкус напомня на кокос и ванилия.Който похапва обаче от мрачния сладолед, след това по-добре да не си насрочва среща, тъй като той оцветява езика, устата и зъбите в черно.

Зелен сладолед
Позиции като укрепващ здравето се стреми да постигне зеленият сладолед от водорасли. Той освен водорасли, съдържа и морски краставици ( вид морски животинчета и се използват за храна). Важното е те да не се бъркат с растението морска краставица ( позната още като луда краставица). Вкусът на този вид сладолед наподобява ядки.

Градинските краставици не са намерили място досега в замразената наслада, обаче зеленчуковият сладолед намира все повече почитатели. Той се приготвя от червено цвекло, авокадо и … сладки чушки.

Сладолед на водна основа
Покачат ли се температурите около и над 25 С все повече хора прибягват към охлаждащия „воден” сладолед с пресни плодове ( вода вместо мляко и сметана, подобни на замразените ледени сокове). Той се харесва особено много на актриси и модели, тъй като е ниско калоричен, наравно със замразеният йогурт.

Почитателите на суперхраните пък предпочитат сладолед със семена от чия, чиято сладост пък идва от сиропа от агаве.

Бриош плюс сладолед
В Сицилия напр. производителите имат традиция, която плъзва по света. Става дума за бриош плюс сладолед. Бриошът е френско печиво, напомня на малко козуначе. Той се разрязва и в него се пъха сладолед по избор и създава впечатление за сладък бургер. По този начин и други видове кексове могат да се пълнят с ледената наслада.

Сладолед със скакалци
В Манхатън се предлага вече сладолед на име ” щастливко-скокливко”, който струва 10 долара.Той е приготвен от ванилия и чили, като модата идва от Мексико. Освен това той съдържа карамел, захаросано парченце портокал и печени скакалци. Малките насекоми са хрупкави, напомнят на вкус на овесени ядки/ мюсли.

С вкус на бетон
Така или иначе това не е най-екстравагантния вкус, посочват експерти. В Щутгарт се предлага сладолед с вкус на асфалт и бетон.

Веган
Веганските сладоледи отдавна са на пазара и са се наложили, затова не ги коментираме в детайл. Те не само се произвеждат от мляко, сметана и яйца, но и са без консерванти, изкуствени подсладители и аромати, с една дума био. Освен това се правят ръчно, затова и са по-скъпи.