Почистване след градинско парти

2
233
Добави коментар

Поканете вашите гости, напълнете хладилника с пържоли, зеленчукови кебапчета и напитки, компилирайте летния си плейлист – спокойна парти за барбекю с приятели се подготвя правилно. И това включва почистване на вътрешния двор, защото няма място за оцветени подове, пръстови отпечатъци на масата или мръсно барбекю тук. Kärcher предлага съвети за лесно превръщане на вътрешния двор в лятно място за парти.

 

 

„Грилът, покрит с остатъците от барбекюто от предишната вечер, е трудно да се чисти, но можете да избегнете цялата работа: Ако използвате барбекю, го загрейте отново, след като последното парче месо е излязло от грила. за да изгорите при висока температура в продължение на няколко минути.Когато барбекюто е хладно, изстържете големи парчета мръсотия от скарата с телена четка и след това я оставете в тревата за една нощ – можете да направите същото с въглен барбекю. Ако не разполагате с парче трева, опаковайте охладеното барбекю в влажна кърпа в продължение на няколко часа и след това я поставете в пералнята. Влагата, която барбекюто е изложено навън през нощта, помага да се разхлаби мръсотията. , почистете барбекюто с помощта на миеща четка и алкален препарат и след това изплакнете добре. Може да премахнете упоритите остатъци със сапунена стоманена четка или с метална телена подложка.

 

Съвет 1
Вътрешният двор обикновено е сърцето на барбекю-партито. Но трябва да го оближеш във форма, преди да поканиш първите си гости наоколо. Устройството за натиск, като Kärcher K 5 Premium Full Control Plus, скоро почиства мъха, мръсотията и остатъците от зимата. Правото почистване на вътрешния двор елиминира трудоемкото пречистване и скоро осигурява чист вътрешен двор – включително маркучи за сажди след барбекю. Ако вече сте изминали под налягане, можете да третирате обзавеждането си с градински мебели едновременно с дезинфектанти за козметично лечение.

 

Съвет 2
Това е почти невъзможно да се избегнат пръски от мазнини, марка сос и сажди марки върху дрехите си на барбекю. По-специално, саждите са много упорити. Ако се опитате да ги чистите само с вода, просто влошавате положението. По-добре е внимателно да се отърсва премахва натрупаното количество сажди. След това с чиста кърпа премахнете и масло за готвене. Сега накрая изплакнете маслото за готвене на ръка с помощта на миеща течност или разтвор на перилен препарат и накрая измийте в пералната машина при възможно най-висока температура. Направете същото, за да премахнете петна от мазнини. Ако кетчуп е кацнал на лека фланелка, оставете я на слънце няколко часа преди измиване. Това ще накара петната да избледнее.

 

Съвет 3
След като партито приключи, трябва да изхвърлите пепелта от барбекюто. Винаги го оставяйте първо да се охлади. След това използвайте четка и лопата, за да премахнете студената пепел. Или можете да използвате пепел и суха прахосмукачка, подобно на AD 4 Premium от Kärcher, за да премахнете напълно прашните остатъци без никакви проблеми.