Роналдо със сензационен хеттрик срещу Испания | Temaonline.bg

1
110
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

You’ll never guess who was @Budweiser #ManoftheMatch…Congrats, @Cristiano! pic.twitter.com/ARVnftAvrD
— FIFA World Cup  (@FIFAWorldCup) June 15, 2018

 

В най-зрелищният мач на вечерта европейският шампион Португалия стигна до равенство 3:3 срещу Испания, като основен принос за отбора, воден от Карлош Кейрош, имаше Кристиано Роналдо, който вкара и трите гола.

Дербито от група В предложи страхотни емоции, като португалците два пъти повеждаха чрез суперзвездата си Кристиано Роналдо, но „Ла Фурия Роха“  успя да направи обрат и изглеждаше, че ще спечели, преди Роналдо да донесе равенството в края.

Така след като в предишните 4 мача на големи първенства между тези съперници имаше общо 4 гола, сега паднаха цели 6, а и равенството може би бе заслужено.

В състава на европейския шампион Гонсало Гедеш партнираше на Кристиано Роналдо в атака. Фернандо Сантош пък започна с четирима в отбрана. За Испания Диего Коста водеше нападението, Коке стартира в средата на терена, а Нечо бе десен защитник.

Мнозина очакваха скучен мач, само че още в 3-ата минута стана интересно. Тогава Роналдо получи шанс да играе срещу Начо, финтира го, след което имаше контакт между двамата съотборници в Реал и нападателят падна. Това бе дузпа!

Нападателят изпълни точно и даде преднина на отбора си.
 

Испанците се съвзеха и в 24-ата минута в познатия си стил Коща се пребори и изравни. Португалците искаха нарушение в атака, но съдията прецени, че такова няма.

Две по-късно Иско нямаше късмет, след като след мощен удар улучи гредата, топката тупна на голлинията и до гол за Испания не се стигна. В следващите минути испанците държаха играта под контрол, но не успяха да поведат.

Вместо това в последните секунди на първата част португалците поведоха за втори път. В 44-ата минута Роналдо получи пред наказателното поле и стреля силно, а Давид де Хеа допусна грешка и топката влезе във вратата му.

Малко след почивката резултатът вече беше 3:2 за Испания. Изравнителният гол за 2:2 дойде в 54-ата минута, когато футболистите на „фурия роха“ изпълниха по отличен начин заучено положение при фаул. След центриране Серхио Бускетс прати топката пред вратата, където Коща засече.

Четири минути по-късно Начо даде преднина на отбора си със зрелищен гол с удар от разстояние.

Испанците почувстваха увереност и започнаха да разиграват спокойно. Те държаха топката и очакваха да излязат победители. Роналдо обаче нанесе нов удар, като вкара с прекрасен удар от фаул в 88-ата минута.

Кристиано Роналдо обяви, че равенството е справедливо, след като донесе драматичното 3:3 на Португалия срещу Испания.

Суперзвездата вкара на четвърти световни финали, като при предишните си 3 участия имаше общо 3 попадения. Освен това той се нареди до Пеле, Уве Зелер и Мирослав Клозе, които преди него го постигнаха.

„Искахме да спечелим и се раздадохме напълно за нашата страна. Мисля обаче, че равенството е справедливо предвид създадените възможности. Вярно е обаче, че Испания контролираше топката“ заяви лидерът на Португалия, осигурил точката със страхотен свободен удар в края.

„Момчетата не спряха да се борят до последно, въпреки че изостанахме. В крайна сметка срещнахме един от фаворитите на турнира. Не мисля, че сме фаворит, но сме сред кандидатите за силно представяне, а и все пак сме европейски шампиони. Сега мислим вече за следващия мач и искаме да покажем добро ниво срещу Мароко“ добави той.

„Естествено, че съм доволен, че вкарах на четвърти Мондиал. Това е още едно постижение за мен, но по-важен е добрият резултат, който постигнахме. Сега трябва да спечелим следващите си два мача и това ще ни класира напред“ каза още Роналдо.

Бившият италиански национал Джанфранко Дзола не спести суперлативите си за Кристиано Роналдо, след като португалецът реализира хеттрик при равенството 3:3 с Испания.

Бившият играч на Челси каза, че това представяне на Роналдо може да бъде сравнено с онова на Диего Марадона от мача с Англия на световното първенство през 1986 година.

„Това навярно е едно от най-завършените изпълнения, които някой някога е виждал на световно първенство. Може би единственото сравнимо изпълнение е това на Марадона от знаменития мач с Англия“, каза Дзола след срещата.