Сензация! Исландия взе точка от Аржентина, Меси изпорти дузпа – SportVox

1
133
Добави коментар
sheri
sheri

Един от големите фаворити за спечелването на световната купа – Аржентина, записа фалстарт на Мондиал 2018, след като завърши 1-1 срещу Исландия в среща от група Д, играна на стадион „Спартак“ в Москва.

Първата сериозна опасност за гол бе пред вратата на островитяните в седмата минута, но Николас Таляфико пропусна с глава след центриране от фаул на Лео Меси.

Малко след това „гаучосите“ за малко да направят сериозен гаф в защита след лошо игра на вратаря Кабайеро, но Биркир Бярнасон пропусна от десетина метра.

В 17-ата минута Меси пробва далечен шут, но Халдорсон внимаваше и боксира. Само 120 секунди по-късно Рохо стреля от дистанция, но се получи пас за Агуеро. Кун овладя на точката на дузпата, завъртя се и с чудесен удар вкара за 1-0.

В средата на първото полувреме Исландия изравни. Кабайеро се намеси лошо при остро центриране от десния фланг, кълбото се озова във Финбогасон, който от няколко метра отбеляза за 1-1. Това бе и дебютен гол за островитяните.

До почивката Аржентина натисна здраво, но не създаде положения за гол, а основно имаше претенции за дузпи на три пъти, но те бяха подминати от Шимон Марчиняк.

В 63-ата минута Магнусон препъна Меса в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Лионел Меси, чийто шут обаче бе отразен от Халдорсон.

В 81-ата минута мегазвездата на Барса се опита да се реваншира за пропуска си след страховит далечен удар, но кълбото мина встрани от целта.

В 87-ата Павон центрира много остро от лявото крило, няколко играчи се разминаха с кълбото, но Халдорсон внимаваше и със страхотен рефлекс изби топката.

В следващия кръг Аржентина ще срещне Хърватия на 21 юни, а ден по-късно Исландия ще спори с Нигерия.

Състави:

Аржентина (4-2-3-1): Кабайеро – Салвио, Отаменди, Рохо, Таляфико – Масчерано, Билия (54 Банега) – Меса (84 Игуаин), Меси, Ди Мария (75 Павон) – Агуеро

Исландия (4-5-1): Халдорсон – Севарсон, Арнасон, Р.Сигурдсон, Магнусон – Гунарсон (76 Скуласон), Халфредсон, Г.Сигурдсон, Й.Гудмунсон (63 Гисласон), Бярнасон – Финбогасон (90 Сигурдарсон)

Стадион: „Спартак“, Москва

Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)
Помощници: Павел Соколницки (Полша) и Томаш Листквеич (Полша)

Жълти картони:

Голмайстори: 1-0 Агуеро 19; 1-1 Финбогасон 23