Дания излъга Перу за 1:0 | Temaonline.bg

1
172
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

РУСИЯ 2018
Дания излъга Перу за 1:0
В края на първата част перуанският нападател Кристиан Куева пропусна дузпа

16 Юни 2018 23:18
0

принтирай

|

текст

Дания победи Перу с 1:0 в двубой от Група С на световното първенство, игран на стадион „Мордовия Арена.

Двата отбора изиграха много динамичен мач, демонстрирайки огромно желание за триумф. В крайна смета обаче футболистите на селекционера Аге Харейде стигнаха трудно до трите точки с гол на Юсуф Поулсен в 59-ата минута.

В края на първата част пък Кристиан Куева от Перу пропусна дузпа.
 

Двубоят започна с леко предимство за южноамериканците. В 8-ата минута Йошимар Йотун проби през няколко футболиста на Дания и отправи страхотен удар от около 30 метра в центъра на вратата. Каспар Шмайхел обаче също демонстрира отличните си способности и спаси.

В 13-ата минута Андре Карийо се промъкна на дрибъл до границата на наказателното поле и шутира към долния ляв ъгъл, но Шмайхел се справи също толкова добре със спасяването.

Постепенно датчаните влязоха в ритъм и започнаха по-често да играят с топката, но така и не стигаха до нещо опасно пред вратата на южноамериканците.

Така Дания вече има 3 пункта в актива си, колкото има и Франция, след като по-рано днес „петлите“ победиха Австралия с 2:1.

Перу очарова не само с всеотдайната, макар е безрезултатна игра на терена, но също така и с присъствието на трибуните на „гаджето на отбора“ – топ-фенката Нису Каути празнува всеки гол на своите, като сваля горнището на роклята си и показва гърдите си. Очакваше се тя да заадва всички със своите прелести и с първия стриптийз на Световна купа. Но уви. Това не се случи.