Благотворителни базар и концерт набират средства за Цвети

1
152
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Тази пролет на Цвети му бе поставена диагноза невробластом – тумор в надбъбречна жлеза. Малкото делфинче претърпя операция, но битката му с коварната болест продължава. Предстоят химиотерапии, лъчетерапии и инплантиране на стволови клетки. Лечението е скъпо, а семейството му не може да поеме разходите.

За съжаление, към настоящия момент Фондът за лечение на деца към Министерство на здравеопазването все още не се е произнесъл по искането за финансова помощ заявено от родителите на Цветомир, а болестта не чака. Всяко забавяне би могло да влоши допълнително състоянието на детето. Сумата, която е нужна за лечение е на приблизителна стойност от 50 000 евро, а трансплантирането на стволови клетки 50 000 долара.

Близки на семейството стартираха благотворителна акция за набиране на необходимите за лечението му средства, която се популяризира в социалните мрежи. Благотворителен базар в помощ на Цвети ще се проведе на 20-и юни (сряда) от 16:00 часа пред Летния театър. От 19:30 часа на същото място ще се състои и Благотворителен концерт, отново в подкрепа на бургаското дете. В него участие ще вземат Тони Димитрова, Виктор Калев, деца от бургаските детски градини и др.

Всеки би могъл да подаде ръка на Цвети и семейството му и чрез банков превод по сметка: Цветомир Красимиров Чалъков – IBAN BG60RZBB91551009366733.