Човек Спасява Пингвинче, То Пътува Всяка Година 8000 Км За Да Го Види!

1
116
Добави коментар

Преди четири години 71-годишният Жоао Перейра де Соуса намира южноамерикански магеланов пингвин покрит с масло и почти умрял от глад на плажа на остров край бреговете на Рио де Жанейро.

Ражда се едно приятелство.

Откакто се срещат през 2011 г., съществото, което нормално се среща по бреговете на Патагония, Аржентина и Чили, т.е. на между 5000 и 8000 км от този остров, е станал верен приятел на Жоао, пише “Индипендънт”

Всяка година пингвинът плува от местообитанието си до Жоао за да прекара около осем месеца с човека, който е пенсиониран рибар и живее в къщата си на острова.

„Обичам пингвина сякаш е мое собствено дете и вярвам, че и пингвинът ме обича“, казва господин Перейра де Соуса в интервю за Globo TV. Птицата крещи от удоволствие, когато разпознава човешкия си приятел.

„На никой друг не му е позволено да го докосва. Ако някой се опита, той ги кълве. Той лежи в скута ми, позволява ми да го къпя, да го храня със сардини и да го вдигам“, казва Перейра, който е кръстил пингвина Диндим.

Пингвините живеят по около 25 години и са известни със своята привързаност към приятелите си. Освен това те остават с един и същи партньор за цял живот.

Споделете тази история с вашите приятели!

loading…