40 години по-късно: Вижте как изглеждат актьорите от култовия сериал „Робинята Изаура“ (СНИМКИ)

1
350
Добави коментар

„Робинята Изаура“ е бразилски сапунен сериал, стартирал през 1976 година. Базира се на романа на писателя Бернардо Гуимарез.

Сериалът разказва за усилията на робинята Изаура, която се опитва да намери щастието по време на Бразилската империя. Сериалът се превръща в един от най-гледаните по цял свят и е излъчван в над 80 страни. Неоспорим хит е в Америка, Италия, Гърция, Турция, Африка и Китай. Той е сред първите чуждестранни телевизионни сериали, които се излъчват в Китай. Освен това е и първата сапунена опера, излъчвана в Съветския съюз.

Рубенс де Фалко — Леонисио Алмейда

Рубенс де Фалко (19.10.1931 – 22.02.2008) е бразилски актьор, най-известен с участието си в теленовели. Безспорно най-голям успех му носи ролята на робовладелец в „Робинята Изаура“. Той е роден в Сао Паоло, Бразилия. Започва кариерата си, изпълнявайки малки роли в местния театър.

Лучелия Сантос – Изаура

Лучелия Сантос (20.05.1957) е бразилска актриса, продуцент и режисьор. Тя получава международно признание за ролята си на Изаура. Родена е в Санто Андре, Сао Паоло. Когато е 9-годишна чува по радиото актрисата Касилда Бекър, която подканвала децата да се явят на прослушване, но майка й не й позволила да отиде. По-късно, гледайки пиесата „A Moreninha“, тя решава, че иска да прекара остатъка от живота си като актриса.

Норма Блум – Малвина Фонтура

Норма Блум (11.10.1939) е бразилска актриса. Тя е изключително популярна актриса и се снима в множество филми, но най-паметната й игра участието й в „Робинята Изаура“.

Леа Гарсия – Роса

Леа Гарсия (11.03.1933) е бразилска актриса. Участва в множество телевизионни и филмови продукции. Най-популярните й роли са тази на Роса в „Робинята Изаура“, както и тази на Серафина в „Черният Орфей“, за която тя печели Оскар.

loading…