Сенатор е аплодиран за позицията ѝ срещу отнемането на органи

1
135
Добави коментар

Бих искала да благодаря на сенатор Дейвид Томасони, за съвместното му спонсориране на резолюция SF2090, която бе приета единодушно от Държавния сенат на щат Минесота на 20 май т.г.

SF2090 е резолюция, която „Изразява загриженост за постоянни и достоверни сведения за системно принуделно отнемна на органи от затворници на съвестта, с одобрението на държавата, и предимно от практикуващи Фалун Дафа, лишени от свобода в затвора заради своите духовни вярвания …“

Главен инициатор на резолюцията е сенатор Алис Джонсън.

Фалун Гонг е форма на медитация и упражнения за ума и тялото. Практиката се базира на трите принципа: Истинност, Доброта, Търпение.

Служители на Китайската комунистическа партия (ККП) първоначално подкрепят практиката заради ползите ѝ за здравето.Тъй като броят на практикуващите хора нараства до около 100 милиона, поради нетърпимостта към всичко духовно, ККП започва национално преследване през юли 1999 г.

Живеех в Китай по това време и това беше най-тъмния период от живота ми. Пропагандата, клеветяща Фалун Гонг практикуващите, беше излъчвана навсякъде, дори и в моето училище.

Стотици хиляди хора бяха незаконно задържани, включително и моите приятели, лели и майка ми. Бях само на 11 години по това време, а травмата от случилото се ще остане в съзнанието ми завинаги.

Преследването продължава и днес. Според неправителствената организация „Лекари срещу насилствено отнемане на органи“ (DAFOH), около 100 000-200 000 практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им от 2000 г. насам.

Поддръжници на Фалун Гонг и правозащитни активисти от цял свят започват разследване на твърденията за отнемане на органи през 2004 г. В разследването се включват и двамата канадски експерти Дейвид Килгор (бивш държавен секретар на Канада за Азиатско-тихоокеански регион) и Дейвид Матас, международен правозащитен адвокат.

В своя доклад „Кървава реколта“ (2006 г.) те разкриват, че твърденията за насилствено отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай са истина. И потвърждават, че между 2000 г. и 2005 г. за трансплантации в Китай са използвани близо 41 500 неидентифицирани органи, чийто вероятен източник са живи практикуващи Фалун Гонг, убивани заради органите им.

От голямо значение е, че Държавният сенат е поел тази инициатива. Резолюцията е част от световните усилия да се разобличи това ужасно престъпление.

От Лаура Лиу,
гр. Роузвил, щат Минесота, САЩ