61-годишен мъж е задържан за притежание на наркотици, пистолет със заличени номера и боеприпаси

1
144
Добави коментар

61-годишен мъж е задържан за притежание на наркотици, пистолет със заличени номера и боеприпаси. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Криминалистите са задържали мъжа вчера на паркинг на голям магазин.

Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник проверили 61-годишен мъж с инициали И.Т. от областния град. При извършения обиск, у него били открити и иззети 1.6 гр бяло прахообразно вещество, което реагирало на кокаин при направения полеви тест. Полицаите иззели от него и пистолет „Макаров“ със заличени номера и 8 патрона. По-късно било претърсено жилището му, където органите на реда намерили 12 патрона за пистолет „Макаров“, близо 6 гр кокаин и 14 монети, чиито археологическата стойност и произход тепърва ще бъдат установявани.

Мъжът е задържан за 24 по Закона за МВР. Започнато е досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура – Перник и работата по случая продължава.

 

http://www.focus-news.net/news/2018/06/15/2534475/pernik-61-godishen-mazh-e-zadarzhan-za-pritezhanie-na-narkotitsi-pistolet-sas-zalicheni-nomera-i-boepripasi.html