Русев и Танев бистрят селекцията на Левски – SportVox

1
135
Добави коментар
sheri
sheri

Босът на Левски Спас Русев и импресариото Лъчезар Танев бистриха синята селекция по време на вечеря в столичния ресторант „Грозд“ в събота късно вечерта.

Двамата бяха в заведението, докато се играеше мачът от световното първенство Хърватска – Нигерия. Както е известно, футболният агент е един от главните съветници на Русев по селекционните въпроси, предложението за треньора Делио Роси също е негово.

Както по-рано „Тема спорт“ съобщи, Лъчезар Танев е предложил на сините играчи за невралгични постове. Известно бе, че Делио Роси искаше да подсили състава си с вратар, бек и нападател.

Едната от целите на италианския специалист вече е изпълнена. Левски се похвали с привличането на словашкият вратар Мартин Полачек. В клуба пристигна и офанзивният халф Давиде Мариани. Много вероятно е Русев и Танев да са обсъждали възможността сините да се подсилят още в защита и нападение.

Все още обаче не е ясно какъв тип бранител ще пристигне на „Герена“. Делио Роси има нужда да бъде подсилена фланговата му отбрана, където разполага само с Милош Цветкович отдясно и Иван Горанов отляво.

В Португалия пък излезе информация, че Левски се интересува от нападателя на Боависта Кука. Именно Лъчезар Танев може да помогне чрез връзките си на Иберийския полуостров. Сините обявиха, че желаят да се подсилят с трима или четирима нови играчи. Двама вече дойдоха, а отлична новина за Делио Роси е, че защитникът Холмар Ейолфсон и халфът Кали Тиам официално са собственост на Левски.

В същото време днес се очаква да се случи развръзката с бъдещия спортен директор на сините. Спряганият за поста австриец Вили Рутенщайнер трябва да обяви своето решение. През миналата седмица той проведе среща със собственика на Левски Спас Русев, която е минала повече от добре. А след това той се е срещнал и с представители на израелската футболна федерация.

Планира се Рутенщайнер да изпълнява същите функции, както и в родината си Австрия. Рутенщайнер ще има и последната дума за поста на национален селекционер на Израел. Все пак в Левски са оптимисти, че австриецът ще избере работата на стадион „Георги Аспарухов“.