Разкрита е самоличността на втория килър на Бабченко

1
114
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

УКРАЙНА В КРИЗА
Разкрита е самоличността на втория килър на Бабченко
Украинецът Тарас Стелмашенко е бил арестуван на 15 юни като главатар на група от 3 души, планирали серия от атентати по поръчка на Кремъл

18 Юни 2018 16:31
0

принтирай

|

текст

Украинското издание Страна.ua първо публикува фотография на гражданина на Украйна „Т.“, който според сценария на Службата за безопасност на Украйна (СБУ) е участвал в организирането на убийството на възкръсналия руски журналист Аркадий Бабченко.

Според анонимния източник на изданието вторият килър се казва Тарас Стелмашенко, също гражданин на Украйна, арестуван на 15 юни. Според версията на украинските тайни служби, той бил главатар на група от 3 души (също украинци), които уж са били на инструктаж и на обучение в Ростов-на-Дон с цел извършване на серия от терористични нападения от името на Кремъл и вероятно от президента Путин.

„Инструктажът и обучението – според данните от приложените към делото разузнавателни материали, са били извършвани от експерти на специалните служби на Руската федерация“ – твърди началникът на Главно следствено управление на СБУ Богдан Тиводар.

При обиска в жилището на Тарас Стелмашенко са били открити огнестрелно оръжие и боеприпаси. Това дава достатъчно основание на Прокуратурата на Украйна да му повдигне обвинение в „подготовка на теористични нападения“.