Видеозаписът на VAR донесе победа и на Швеция | Temaonline.bg

1
135
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Швеция започна с победа участието си на Световното първенство по футбол, като успяха да се наложат с минималното 1:0 над Южна Корея.

Единственото попадение в скучния мач бе дело на Андрес Гранквист в 64-та минута.

След тази победс Швеция и Мексико делят първото място в група F,  след като вчера мексиканците постигнаха изненадваща победа срещу Германия. Следващият двубой на Швеция ще бъде именно срещу Бундестима в събота от 21:00 часа.  

Двата тима не предложиха особено атрактивен футбол, като отново решаваща роля за крайния изход изигра системата за видео повторения VAR.

В 65-та минута капитанът на тима Андреас Гранквист реализира дузпа, отсъдена след консултация на рефера Хоел Акилар с видеоповторението.

В последните минути играчите на Южна Корея натиснаха в търсене на изравнителен гол, но изпуснаха няколко чисти положения и в крайна сметка двубоят завърши 1:0 за Швеция.

Швеция печели откриващия си мач на световно първенство за пръв път от 60 години насам. Предишният победен старт на „трите корони“ е на домашния мондиал през 1958 г., когато надиграват Мексико с 3:0, а в последствие стига до финала.

С успеха срещу Южна Корея Швеция се изравни с Мексико на върха в класирането на група F. В неделя мексиканците изненадаха световния шампион Германия, като също се наложиха с 1:0.

За последно отборите на Швеция и Южна Корея се срещали през 2005 година в два приятелски мача, завършили с равенства. Всички играчи на Швеция са здрави и на разположение на треньора, подобна е ситуацията и в щаба на Корея.

Любопитно е, че най-голямата победа в историята на „Тре Конур“ е 12:0 срещу днешния съперник. Това се случва на Олимпийските игри през 1948 година. Скандинавците обаче нямат победа в последните си 4 мача преди Мондиала.

За последно шведите са губили в груповата фаза на Световно първенство през 1990 година. Южна Корея спечели само една от последните си 9 срещи на мондиали – срещу Гърция, като това е и единственият им мач без допуснат гол от последните 12 на световен форум.